OFFSET

Yetkin
Arkadaşlar şu anda Türk Telekom 35 Mbit yalın VDSL kullanıyorum. Paket ücretleri pahalı geldiği için TurkNet Netspeed tarzı sitelere baktım sadece Netspeed 18 Mbit vereceğini söyledi ama şöyle bir şey var; benim modemime 80Mbit'e yakın internet geliyor. Ben Netspeed'e geçsem bu 80 Mbit'i kullanabilir miyim yoksa sadece 18Mbit'e bağlı mı kalacağım?

Ekran görüntüsü 2024-05-16 080805.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Senden daha bilgili olduğum kesin altyapısı desteklemiyor demek ki ya da paketi düşüktür SNR margini kaçken alamıyor mesela 75 Mbps bunu da söyler misin?

Cevabını bekliyorum.

Senden daha bilgili olduğum kesin altyapısı desteklemiyor demek ki ya da paketi düşüktür SNR margini kaçken alamıyor mesela 75 Mbps bunu da söyler misin?
Forum burada. Rehberini yazarsın, delilerini sunarsın ve tartışırız. Aynı şekilde sorun için de konu açarsın. Tartışırız.

Kuru kuru bir şeyler yazmıyorum. Her şeyim ortada :)

DSLAM'ın kaliteli olmasıyle ne alakası var bunun VDSL'de saha dolabına uzaklık arttıkça hız düşer bu arada.
Alakası var. Ondan sonra DSLAM kilidi konuları görüyoruz. Yükün fazla olması ve diğer etkenlerden ötürü hızını(ulaşılabilir en yüksek hızı) kademeli olarak düşürüyor.

Kapasitte arttığı için normal hız düşer VDSL için diyorum.

Bu arkadaşın neden CRC yediğinİ biliyor musun peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapasitte arttığı için normal hız düşer VDSL için diyorum.

Bu arkadaşın neden CRC yediğin biliyor musun peki?
Belki hattında ek var, belki hattı parazite mağruz kalıyor. En önemlisi çalışma süresi. Ne zamandır açık? Ona göre değerlendirmek gerekli.

Kapasite arttığı için hız düşmesi normaldir ama cihazın kendisini 88Mbps, 79Mbps gibi hızlara kitlemesi normal değildir. Farklı marka DSLAM'a göre bu değişiyor. 2017 öncesinde bu sorun pek yoktu. O zamanlar da aynı paketler aynı konular dönüyordu.

Yukarıdaki arkadaşa dedim arkadaşın diye türkçen yoksa yapabileceğim bir şey yok yukarıdaki arkadaşın CRC hatasına dikkat etmemiş olabilirsin.

Yukarıdaki arkadaşa dedim arkadaşın diye türkçen yoksa yapabileceğim bir şey yok yukarıdaki arkadaşın CRC hatasına dikkat etmemiş olabilirsin.
İşime gelmedi. Sağa sola bir rehber bile yazmadan sallıyorum demiyorsun da konuyu başka yere çekiyorsun. 2 forumdan da engelleyim seni. Rahat rahat yazarsın sonra istediklerini. Malum doğrusunu TP'den ögrenirisn. 3-4K civarı mesajım var altyapı kısmında. Kimseye de senden bilgiliyim diye yazmadım.

Egom vs. de yok. Konuyu açarsın. Delileri sunarsın tartışırız dedim. Onu bile yapmaya niyetin yok. Öyleyse anladığın Türkçe değil...