Bütçe
5000
Ben de MSI PRO MP273U IPS monitor aldım. TÜV göz sağlığı sertifikası falan var. Monitor biraz karanlık gibi ama renkler çok canlı. Renk profilini sRGB yaptım ve parlaklığı sonuna kadar artırdım. Alışmak biraz zaman aldı ama gözlerimi hiç acıtmadı.

Hocam monitörü 1-2 gün daha deneyeyim baktım gözüm alışmıyor mecburen iade edeceğim.

Hocam denedim ama dibine kadar çeksem bile sadece siyah yerler kararıyor beyaz yerler hiç etkilenmiyor.
Dostum, monitörün ayarlarında HDCR diye bir özellik var. Açıksa kapatmayı dene. Bu özellik ekranın parlaklık ve kontrastını neye baktığına göre otomatik olarak değiştiriyor.

Ben de MSI PRO MP273U IPS monitor aldım. TÜV göz sağlığı sertifikası falan var. Monitor biraz karanlık gibi ama renkler çok canlı. Renk profilini sRGB yaptım ve parlaklığı sonuna kadar artırdım. Alışmak biraz zaman aldı ama gözlerimi hiç acıtmadı.

Dostum, monitörün ayarlarında HDCR diye bir özellik var. Açıksa kapatmayı dene. Bu özellik ekranın parlaklık ve kontrastını neye baktığına göre otomatik olarak değiştiriyor.
Bende alışmaya çalışacağım hocam umarım alışabilirim. HDCR kapalı hocam.

https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,703423700.html Hocam peki bu monitör nasıl? Almaya değer mi?

Son düzenleme:
5.000 TL'ye aldım hocam.

Hocam bence monitörden dolayı. Daha önce kardeşim sağ olsun 7-8 kere monitör değiştirdim ilk defa bu kadar sorun yaşıyorum. Normal gün ışığında bakılıyor ama gece karanlıkta gerçekten özellikle ekranda açık renkler varsa nedense aşırı parlıyor. Ayrıca hocam yaptığınız ayarı paylaşabilir misiniz? Bende bir deneyeyim.

Hocam bayağı bir oynadımda benim ayar daha parlak olması için :D