egemen_o7

Uzman
Bahçemizdeki anne kedi doğum yaptı, 1 yavrusunun gözünün açılmasını beklerken diğerlerinden geciktiğini fark ettik 3-4-5 gün geçti dedik bir sorun var.. Çapaklı, kuru göz kapakları var ve diğerleri almış başını giderken bu yavrucağız kaldı gözü kapalı bi halde, gözünün iltihaplı olduğu da fark edilmiyordu. Sanki normal gibiydi.

1755727926295.webp

Hametan sürdüm, 2 saate bir daha sürdüm, sabah akşam 2 gün sürdüm ve bi bakmışım göz kapakları yumuşamış ve iltihap akmaya başlamıştı. Aman Allahım böyle bi iltihap görmedim.

İki gözündende iltihapları akıttıktan sonra gözleri açıldı ucundan, elle müdahale ile araladım ve kıp kırmızıydı gözleri, belki hayvan 2 güne kör olacaktı bilemiyorum neyse Allaha şükür görebiliyor. Sonraki aşamamız gözlerinin temizlenmesi ve bunun için Tobrased kullanacağız ayrıca göz etrafına akan iltihapları temizlemek için nazikçe göze değdirmeden gazlı bez kullanacağız.

1755728150663.webp
1 hafta kadar günde 3 defa Tobrased kullanıp gözlerinin artık ter temiz olduğuna emin olunca süreç tamamlanmıştır.

Final fotoğraf :) = Sağlıklı, çok mutlu ve oyuncu bir kedi görüyorsunuz.

1755728294356.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Helal olsun. Şimdi önerim kediyi ilçe belediye veterinerine götürmeniz sizin için aşılarını, kısırlaştırmasını yapar sonra alır geri getirirsiniz.
Hasta ise ucretsiz tedavisi yapiliyor mu? Benim kedim sanirim dogustan cigerlerinde problem var gibi. Bir ara hasta oldu zor kurtardim saat basi tavuk suyu icirdim oyle iyilestirdim yemek yemiyordu. Gecen yine hastalandigini fark ettim bu sefer hemen kiyma pisirip verdim kurtardi. Cok ciliz bir sesle miyavliyor. 1.5 yasinda olmasina ragmen hala 6 aylik kedi gibi boyutu var. Minyon kaldı.

Bahçemizdeki anne kedi doğum yaptı, 1 yavrusunun gözünün açılmasını beklerken diğerlerinden geciktiğini fark ettik 3-4-5 gün geçti dedik bir sorun var.. Çapaklı, kuru göz kapakları var ve diğerleri almış başını giderken bu yavrucağız kaldı gözü kapalı bi halde, gözünün iltihaplı olduğu da fark edilmiyordu. Sanki normal gibiydi.

Hametan sürdüm, 2 saate bir daha sürdüm, sabah akşam 2 gün sürdüm ve bi bakmışım göz kapakları yumuşamış ve iltihap akmaya başlamıştı. Aman Allahım böyle bi iltihap görmedim.

İki gözündende iltihapları akıttıktan sonra gözleri açıldı ucundan, elle müdahale ile araladım ve kıp kırmızıydı gözleri, belki hayvan 2 güne kör olacaktı bilemiyorum neyse Allaha şükür görebiliyor. Sonraki aşamamız gözlerinin temizlenmesi ve bunun için Tobrased kullanacağız ayrıca göz etrafına akan iltihapları temizlemek için nazikçe göze değdirmeden gazlı bez kullanacağız.

Eki Görüntüle 175891
1 hafta kadar günde 3 defa Tobrased kullanıp gözlerinin artık ter temiz olduğuna emin olunca süreç tamamlanmıştır.

Final fotoğraf :) = Sağlıklı, çok mutlu ve oyuncu bir kedi görüyorsunuz.

Eki Görüntüle 175894
Kedim yavruyken aynisi oldu her gun temizledim kapanmasina izin vermeden. Bu tur durumlarda beklemeden mudahale edilmeli.

Hasta ise ucretsiz tedavisi yapiliyor mu? Benim kedim sanirim dogustan cigerlerinde problem var gibi. Bir ara hasta oldu zor kurtardim saat basi tavuk suyu icirdim oyle iyilestirdim yemek yemiyordu. Gecen yine hastalandigini fark ettim bu sefer hemen kiyma pisirip verdim kurtardi. Cok ciliz bir sesle miyavliyor. 1.5 yasinda olmasina ragmen hala 6 aylik kedi gibi boyutu var. Minyon kaldı.

Sokak kedilerine ücretsiz bakıyorlar. Kediniz tekir ise bakarlar.

Geri verirler mi? Bir ara veterineri aradim bilgi icin bana tedavi ederler ama geri vermezler demisti barinak icin. Bu kedinin bende yeri ayri dogdugu andan beri bizimle birlikte.

Geri verirler tabii ki. Veteriner ne diyecekti ki bizden %90 ucuza tedavi ediyorlar onlara gidin daha mantıklı mı? Yarın arayıp sorun ama kediyi evde beslediğinizi falan söylemeyin. Sokakta, bahçede tekir bir kedi besliyoruz falan deyin ek olarak kısırlaştırırsalar kulağına kesik atıyorlar bilginiz olsun. Kedi faça ile biraz kekoya dönüyor ama tarz oluyor...

O7 hocam, adamsın.

Bir veterinere kontrole götürülmeli bence onlar yine en doğrusunu bilir hocam.

Normal veterinerler bizim baktigimizdan farkli bir goz muayenesi yapmiyor hocam, detayli goz uzerine muayene yapan kliniklerde sadece muayene ucreti 2-3K arasi. Yakin zamanda kendi kediminde gozunde cok ufak duzeyde enfeksiyon vardi onun icin arastirmistim. Şu an gunluk detayli damla ve temizlikle beraber oldukca saglikli.
İlk gittigim veterinerde 3 damla ve muayene icin 5K bayilmistim ve verdikleri ilaclarinda piyasada tanesinin 100-300 bandinda bulundugunu ogrendim. Standart bir veteriner klinigiydi bu arada goz uzerine bir yer degil. Anlik telasla hiç arastirmadan gitmis bulundum. Parasinda degilim bu arada saglik daha once gelir tabii ki ama boyle kaziklanmak hiç hosuma gitmedi, yillardir gittigim bir klinikti baska bir yere gidiyorum artik.

Çok faydalı bir rehber. Elinize sağlık. Minik kediciği de iyileştirdiğiniz için teşekkürler. 😊

Artık bahçede gezip annesinin peşinden gidebiliyor :)

1755795662667.webp 1755795722947.webp

REHBERE ÖNEMLİ GÜNCELLEME: Veterinet hametanın doğrudan göze uygulanmasının zararlı olduğunu söyledi, ben şanslıymışım biraz göz kapağına sürdüm ettim iyi ki. Siz genede dikkat edin eczanelere sorabilirsiniz bebek kremi vs verebilirler.