Gemini daha ayrıntılı ve güzel anlatıyor ve daha iyi anlıyor yazdıklarımı. Mesela çok anlaşılmayan ve sığ yazılmış bir cümleyi bile anlıyor. ChatGPT gibi bir davara göre. İnanın çıktığı ilk günden beri ChatGPT kullandım ve 2024 şubat'tan beri aktif olarak Gemini kullanıyorum. Gemini çok daha akıllı GPT'den.

Kodlama için blackbox, cursor veya ghostwriter kullanabilirsin. Kendi deneyimlerimden yola çıkarsam onlar yazılım ve kodlama konusunda daha iyi iş çıkarıyolar hem Gemini hem de ChatGPT'ye göre.

Ben işim ile ilgili de çoğu konuda ChatGPT'ye sorarım. Anlamadığım takıldığım yerleri de sorarım. Bana çok yardımı dokundu çoğu şeyi çözüme kavuşturdum.

Ben işim ile ilgili de çoğu konuda ChatGPT'ye sorarım. Anlamadığım takıldığım yerleri de sorarım. Bana çok yardımı dokundu çoğu şeyi çözüme kavuşturdum.
Ama hiç karşı çıkmıyor veya hiç bizi durdurmuyor hep pozitif hiçbir negatiflik yok GPT'de bu durumu sevmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama hiç karşı çıkmıyor veya hiç bizi durdurmuyor hep pozitif hiçbir negatiflik yok GPT'de bu durumu sevmiyorum.
Bu durum GPT-5 modelinde nispeten çözüldü. Model artık "bilmiyorum." demeyi öğrendi. (En azından OpenAI böyle diyor.
Hatalı cevaplarını doğrulayabildiği durumlarda da size kanıtıyla birlikte karşı çıkıyor aksi taktirde size yine onay vermeye devam edecektir nihai olarak insan beyni halen LLM modellerinden üstün görülüyor.

Ayrıca artık Customize GPT ayarına gidip kişilik tipini de seçebilirsiniz. Bu durumda dilerseniz size gerektiğinde negatiflik yayabileceği cevapları da verecektir:
Screenshot 2025-08-08 at 13.06.40.webp

Bu durum GPT-5 modelinde nispeten çözüldü. Model artık "bilmiyorum." demeyi öğrendi. (En azından OpenAI böyle diyor.
Hatalı cevaplarını doğrulayabildiği durumlarda da size kanıtıyla birlikte karşı çıkıyor aksi taktirde size yine onay vermeye devam edecektir nihai olarak insan beyni halen LLM modellerinden üstün görülüyor.

Ayrıca artık Customize GPT ayarına gidip kişilik tipini de seçebilirsiniz. Bu durumda dilerseniz size gerektiğinde negatiflik yayabileceği cevapları da verecektir:
Eki Görüntüle 171151
Umarım doğru çalışıyordur.

GPT-4o, o4-mini, 4.1 ve 4.1-mini modelleri tamamen kalktı mı? Sadece GPT-5 mi kullanabiliyoruz?
Yalnızca Pro kullanıcıları ulaşabiliyor. Eğer Pro versiyonu kullanıyorsanız ayarlar kısmından genel kısmına girip "Show legacy model" tikini aktif ederek diğer modelleri de görebilirsiniz.