Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Overclock'un donanım farketmeksizin her türlü stabiliteyi bozma ihtimali vardır.
Geraltın kılıcı
Üstün
Merhaba GPU kullanımına sadece Core clock OC yapmak stabiliteyi bozar mı? Bir de yaptığımız OC stabiliteyi bozarsa OC işlemini nasıl sıfirlariz?
AMD'ye yaparsanız bozar.
eyre
Yetkin
Overclock, kişi profesyonel olsa da olmasa da riskli bir iştir. Oh bitti tamam başardım dersiniz, bellek frekansı falan yüksektir ama overclocksuz halinden bile daha kötü performans alabilirsiniz. Marka/model fark etmeksizin stabilite bozabilir. Overclock yapmaya kararlıysanız, bir anda çok fazla voltaj yükseltme veya çok fazla frekans yükseltme yapmayın. Zira sadece GPU için geçerli olmaksızın her bileşene yanlış bir overclock işleminde kalıcı hasarlar verebilirsiniz.
AceTeq
Üstün
Sıfırlama olayına gelirsek, ekran kartı hariç diğer donanımlar için BIOS'u sıfırlamak OC'yi kaldırır. GPU'ya yapılan OC'yi kaldırmak için hangi program üzerinden yaptıysanız o programı varsayılan ayarlarına getirmelisiniz. Örneğin, AMD Adrenalin Software veya MSI Afterburner.
Son düzenleme:
Cpt Price
Yetkin
Ne alaka ya hiçbir bilgisi olmayan insanlar şurada fikir belirtmese keşke.
Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam Wattman hatası oluyordu ya ona hitafen söyledim. Bu arada NVIDIA'nın kendi aracı vardı. Galiba işe yarıyormuş.Ne alaka ya hiçbir bilgisi olmayan insanlar şurada fikir belirtmese keşke.
VKmemory testini neden eklemediniz?50 Core 100 Memory şeklinde başlayabilirsin. Her OC sonrası OCCT veya Kombustor'dan stres testi yap. WATCHDOG_TIMEOUT şeklinde bir mavi ekran alırsan demek ki ayarı çok kaçmıştır. Kolay gelsin.
pwleredal
Yetkin
Otomatik ince ayardan bahsediyorsun galiba. Onun pek etkisini göremedim ben.Hocam Wattman hatası oluyordu ya ona hitafen söyledim. Bu arada NVIDIA'nın kendi aracı vardı. Galiba işe yarıyormuş.
VKmemory testini neden eklemediniz?
Yeni konular
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-
Elektronik Hepsiburada satıcılı anakartlarda 1.000 TL indirim fırsatı
- Fırsat Ekibi
-
-
-