namje_82

Gelişen
Kalemli tabletlerin ortalama kalitede olanları 30-35K'den başlıyor. Sırf bir tablete bu paraları vermek istemiyorum. Evimde halihazırda bir laptopum var. Buna 2-3 K'ye grafik tablet bağlayıp kullanmayı düşünüyorum. Not tutmak ve PDF üzerine bir şeyler karalamak için grafik tablet + laptop yeterli mi, yoksa illa düz tablet mi almak gerek?

Sırf not tutmak ve PDF üzerine yazı yazmak için 30 35 bin lira verip ekranlı tablet almak kesinlikle şart değil. Elinde zaten halihazırda bir laptop varsa 2 3 bin lira bandında alacağın ekransız bir grafik tablet senin işini fazlasıyla görür. Tasarımcı bir arkadaşım illüstrasyon ve görsel tasarım işlerinde yıllardır ekransız grafik tablet kullanıyordu, not alma ve belgeler üzerine karalama yapmak için de son derece pratik bir çözüm olduğunu belirtmişti.

Ekransız grafik tabletlerde insanların gözünü en çok korkutan konu el göz koordinasyonu. Ekrana bakarken elinin masadaki tablet üzerinde hareket etmesine alışman ilk iki üç gün biraz garip hissettirebilir. Elim alışmaz diye endişe etmene hiç gerek yok, birkaç gün kullanımın ardından zihnin bu duruma tamamen adapte oluyor ve ekranda nereye dokunduğunu hissetmeye başlıyorsun.

Yazılım tarafında da laptop üzerinde kullanabileceğin çok başarılı seçenekler var. OneNote, drawboard PDF veya xournal gibi programlarla grafik tableti tamamen uyumlu şekilde çalıştırabilirsin. Kalem üzerindeki tuşlara silgi veya kısayol atadığında not alma hızın hissedilir derecede artacaktır.

Kalemli tabletlerin ortalama kalitede olanları 30-35K'den başlıyor. Sırf bir tablete bu paraları vermek istemiyorum. Evimde halihazırda bir laptopum var. Buna 2-3 K'ye grafik tablet bağlayıp kullanmayı düşünüyorum. Not tutmak ve PDF üzerine bir şeyler karalamak için grafik tablet + laptop yeterli mi, yoksa illa düz tablet mi almak gerek?

Wacom Tabletler güzeldir. Ama açıkçası ben iPad üzerinde çizimi daha rahat buluyorum. Genel kullanım olarak Wacom daha avantajlı çünkü 3D vb. uygulamalarda da rahatça kullanılıyor. iPad'de kalem desteği güzel olsa bile 3D konusunda hala yeterli görmüyorum.