Herkes optimizasyona laf etmis. Steam yorumu okuyup okuyup herkes ayni seyi yaziyor. Papagan gibisiniz. ERKEN ERISIM oyunun ne demek oldugunu biliyorsunuz degil mi?
Oyun erken erişimde optimizasyon sorunlu olur normal ama yerli/yabancı yorumlara bakacak olursak sorunlu olmanın ilerisinde bu. Kolay düzelen bir şey değil optimizasyon ayrıca. Çıkışta bu kadar kötü olan bir oyun kim bilir ne zamana düzelir.

Herkes optimizasyona laf etmis. Steam yorumu okuyup okuyup herkes ayni seyi yaziyor. Papagan gibisiniz. ERKEN ERISIM oyunun ne demek oldugunu biliyorsunuz degil mi?
Dostum erken erişim olabilir ancak bu bir oyunun 3080’de kasacağı anlamına gelmiyor. Oyun uzun zamandır geliştirilme sürecinde, yeni erken erişime sunuldu. Siz de papağan gibi erken erişim erken erişim diye sayıklamayın.

@Masso

Asıl "erken erişim bu" diyenler papağanlık yapıyor. Bir oyun erken erişim zamanı böyle sistem istiyorsa, erken erişimden çıkınca istediği sistem anca 1 model düşer yani fazlasını bekleme.

Erken erisimden sonra optimizasyonu duzelen oyun oynamamissiniz o zaman. UE5 ile gelistirilen bir oyun tabii ki de 3070 ve 4000 serisi ekran kartlar icin daha optimize calisir cunku gelistiriciler de bu kartlari kullaniyor. Daha oyun cikali 5 saat olmamis oynamadan yorum yapmadan yerden yere vuruyorsunuz. Sanki hic duzelmeyecek gibi :D

Erken erisimden sonra optimizasyonu duzelen oyun oynamamissiniz o zaman. UE5 ile gelistirilen bir oyun tabii ki de 3070 ve 4000 serisi ekran kartlar icin daha optimize calisir cunku gelistiriciler de bu kartlari kullaniyor. Daha oyun cikali 5 saat olmamis oynamadan yorum yapmadan yerden yere vuruyorsunuz. Sanki hiç duzelmeyecek gibi :D

Ne bekliyorsun? 3070 olan sistem gereksinimini, 1070'e falan düşürmelerini mi?

@Masso

Hataları düzelir ben o konuda bir şey demedim ama sistem gereksinimleri fazla değişmez. Hele çıkışta böyleyse ileride güncelleme ile ne olur Allah bilir.

DLSS, FSR bilmem ne ile üstünü kapatırlar.

Abow.

Dosya Ekleri

• IMG_2745.webp
    IMG_2745.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 66
2-3 haftaya unutulur gider, şu sıralar fazla Tarkov benzeri oyun çıkarıyorlar.

Arena Breakout PC versiyonu da geliştiriliyordu galiba, mobilde başarılı oyundu.

Bizim açıklamamıza gerek yok. Bak Steam nasıl tanımlamış erken erişimi:

1000031296.webp

Ne diyor? Geliştirme olabilir de, olmayabilir de. Geliştirme olması neye bağlı peki? Geri dönütlere.

Erken erişimde diye optimizasyonuna laf etmesin kimse yani? Mantığa bak.

Her oyun veya firma böyle açıklama yapmak zorunda zaten.

Optimizasyon olayını geçtim bu sefer farklı bir şeyden patlar gibime geliyor bu oyun. Nedense iyi niyet ile yaklaşanlar böyle olaylarda yanlıyor coğunlukla.

Cyberpunk 2077 gibi değişim gösteren oyun çok nadir vardır herhalde. Diğerleri 3-5 güncelleme gelir öyle kalır.