Çözüldü GRUB Rescue hatası ve Windows boot problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

saian

Çalışkan
Ben SSD'mde Windows 10 kullanan biriydim. Hard diskimin 200 GB’lık bir bölümünü ayırarak orada Linux kullanmak gibi bir hedefim vardı. Lakin hard diskin eskiliğinden dolayı beklediğim performansı alamayıp Windows’a döneyim dedim. Ayırdığım 200 GB’lık kısmı biçimlendirerek tekrar birleştirdim. Bundan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve karşılaştığım ekranı eke ekliyorum. BIOS’tan boot olarak Windows bulunan SSD’mi seçmeme rağmen Windows’a erişemiyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer doğru partisyonu biliyorsanız, direk 3. satırdaki komutu dogru bir sekilde girip, diger komutlari tekrar calistirmayi deneyebilirsiniz.

Eğer bilmiyorsanız aşağıdaki linkin "Solution"
bölumünde sadece 5. adımı takip ederek bulmayı deneyebilirsiniz:

Eğer bu da işe yaramaz ise, elinizdeki dağıtımı tekrar kurmayı veya Boot Repair aracını kullanarak onarma yapmayı deneyebilirsiniz.

Eğer sorun çözülmezse aşağıdaki çözümlere yönetebilirsiniz:

Eğer yine olmaz ise ilk mesajımda son paylaştığım adımları, yine olmaz ise altındaki bağlantıda bulunan adımları uygulayın bir Windows imajı yazdırıp.
Başka bir şey olduğunu düşünmüyorum yapmanız gereken eğer başka bir sorun yoksa. İyi günler diliyorum
Yeniden başlatmaya korkuyorum. Sonuçta ilk linuxu sildiğimde de yeniden başlatana kadar problem yoktu. Tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yeniden başlatmaya korkuyorum. Sonuçta ilk linuxu sildiğimde de yeniden başlatana kadar problem yoktu. Tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yeniden başlattım. Bir sorun yok, gerçekten işe yaradı. Bir süre linuxun içerisinde sıkışmışken rahatlıkla söyleyebilirim ki windows ekstrem bir kaynak tüketiyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…