Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Böyle konulara yazan kaldıysa kendime bir sistem toplamayı düşünüyorum. Normalde 1155 pin ASUS bir anakartım var ama pinleri yamulduğu için çalışmıyor. Çok düzeltmeyi denedim ama beceremedim. Elimde i3-3240, GT710, 4 GB RAM, PSU ve HDD var. Fakat sanırım elimdeki i3'ü satacağım çünkü anakartına 500-600 lira para istiyorlar. Alsam mı emin değilim. Sizin düşünceniz nedir?

Bu arada Windows 7'den maç izletmesi de gerekiyor. Dedem maç olduğu gün bize gelirse ona bu bilgisayarı ayarlayabilirim.

Sizce 1000 lira altına hazır çıkma kasa mı alayım DDR2 olan yoksa direkt anakart alıp sistemi çalıştırayım mı? Arada kaldım. Her türlü GT710 takılacak.

Böyle konulara yazan kaldıysa kendime bir sistem toplamayı düşünüyorum. Normalde 1155 pin ASUS bir anakartım var ama pinleri yamulduğu için çalışmıyor. Çok düzeltmeyi denedim ama beceremedim. Elimde i3-3240, GT710, 4 GB RAM, PSU ve HDD var. Fakat sanırım elimdeki i3'ü satacağım çünkü anakartına 500-600 lira para istiyorlar. Alsam mı emin değilim. Sizin düşünceniz nedir?

Bu arada Windows 7'den maç izletmesi de gerekiyor. Dedem maç olduğu gün bize gelirse ona bu bilgisayarı ayarlayabilirim.

Sizce 1000 lira altına hazır çıkma kasa mı alayım DDR2 olan yoksa direkt anakart alıp sistemi çalıştırayım mı? Arada kaldım. Her türlü GT710 takılacak.
- Eğer mevcut i3-3240 işlemcinizi satmayı düşünüyorsanız, hesaplamalarınıza göre buna değip değmediğine karar vermeniz önemli. İkinci el anakart fiyatlarını kontrol edin ve bütçenizi belirleyin.

- 1000 lira altına hazır bir sistem almayı düşünüyorsanız, DDR2 RAM kullanan eski bir sistem almanın bazı dezavantajları vardır:
- Performans açısından geçerli olmayabilir. Yetersiz RAM ve eski teknoloji nedeniyle güncel uygulama ve oyunları çalıştırma zorluğu olabilir.

- Eğer mevcut parçalarınızı kullanmaya karar verirseniz, önerilen adımlar:
1. Yeni bir anakart almak: 1155 pin anakart bulmaya çalışın. Uygun fiyatlı ve çalışır durumda bir anakart bulmaya odaklanın.
2. Sistem parametreleri: GT710 ekran kartınızı, mevcut PSU’nuzu ve HDD’nizi kullanmanız mümkün.
3. Windows 7 kurulumu: Anakartınız çalışır durumda olduğunda, Windows 7'yi yükleyerek sisteminizi kurabilirsiniz. Windows 7, GT710 ile maç izleme konusunda yeterli performansı sağlayacaktır.

- Eğer yeni bir sistem almaya karar verirseniz:
- Daha güncel bir anakart ve işlemci seçin, örneğin AM4 veya LGA 1200 gibi.
- DDR4 RAM kullanın; bu, uzun vadede daha iyi bir performans sağlar.

- Maç izlemek için bu sistem yeterli olacaktır fakat daha iyi bir deneyim için biraz daha bütçe ayırmayı düşünebilirsiniz.

Eğer monitör veya diğer ekipmanlarınız hakkında özel bir soru varsa, lütfen teknik detayları belirtin.