Sorunum şu: GTA 5'te RTX acınca arabalar piksel piksel gözükmeye başlıyor ve geriden gelme sorunu yaşıyorum. Bu sorunları yaşınlar tokken 2080 veya bazı 3070'lerde bu tarz sorunlar yokken bende bu tarz sorunlar var. Nedenleri nedir? Sorun driverde olabilir mi? Driveri baştan kurdum yine aynı. Oyunu birkaç defa sil yükle yaptım yine aynı. Şu an yüklü değil tekrar yüklediğimde bu tarz olay yine oluyor. Legacy hiçbir sorun yaşamıyor.
Büyük ihtimalle VRAM yetmiyor veya oyunun RTX optimizasyonu senin kart için sıkıntılı olabilir. DLSS ayarlarını değiştir, DirectX 11’e çek, grafikleri biraz düşür ve Shader Cache’i temizle. Driver’ı DDU ile silip tekrar yüklemeyi de deneyebilirsin. Başka oyunlarda da RTX açınca sıkıntı oluyor mu? Eğer öyleyse ekran kartında donanımsal bir problem olabilir.
Büyük ihtimalle VRAM yetmiyor veya oyunun RTX optimizasyonu senin kart için sıkıntılı olabilir. DLSS ayarlarını değiştir, DirectX 11'e çek, grafikleri biraz düşür ve shader Cache'i temizle. Driver'ı DDU ile silip tekrar yüklemeyi de deneyebilirsin. Başka oyunlarda da RTX açınca sıkıntı oluyor mu? Eğer öyleyse ekran kartında donanımsal bir problem olabilir.