Astro.PR

Gelişen
  • Anakart: Gigabayte B450 S2H
  • İşlemci: AMX Ryzen 3 3200G AM4
  • Ekran Kartı:
  • İşletim Sistemi:Windows 11 Lot LTSC
Merhaba, 2-3 gündür GTA 5 indirmeye çalışıyorum ama her seferinde mavi ekran alıyorum. İlk olarak Steam Tools ile Steam üzerinden indirmeye çalıştım fakat Social Club aşamasında takıldım.

Daha sonra SteamRIP'den linkini aldığım dosyayı Internet Download Manager ile indirmeyi denedim ve %99,99’a geldiğinde ilk mavi ekran hatamı aldım.
Ardından torrent ile Dodi Repack’in hazırladığı GTA 5’i indirmeye çalıştım. Dosya sorunsuz şekilde indi ancak kurulum aşamasında yeterli alan olmadığı için kurulum dosyasını sildim.

Sonrasında FitGirl Repack’in hazırladığı eski sürüm GTA 5’i indirmeye çalıştım. Bu süreçte 2-3 defa çökme yaşadım. Ayrıca önceki farklı denemelerimde de 2-3 defa çökme yaşadım. Onda da dosya sorunsuz indi fakat DirectX istediği için Microsoft’un sitesinden DirectX indirip kurmaya çalıştım. Ancak aşağıya fotoğrafını ve linklerini eklediğim hataları aldım.

DirectX hatasını çözmek için Technopat’ta gördüğüm çözümleri denedim. Bu kapsamda, forumda belirtildiği gibi C:\Windows\System32\XAudio2_1.dll ve C:\Windows\SysWOW64\XAudio2_1.dll konumlarındaki dosyaların tamamını sildim. Ayrıca yine forumda anlatıldığı şekilde Not Defteri üzerinden bir metin oluşturup içine şu kodu yazdım:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX]
"Version"="4.09.0000.0904"

Bu dosyayı “Farklı Kaydet” seçeneği ile dx_duzelt.reg ismiyle kaydettim ve ardından oluşan .reg dosyasını çalıştırdım. Ancak denediğim bu yöntemler de işe yaramadı. Bunun üzerine DirectX’in internetsiz (offline) kurulum sürümünü yükledim ve sorunsuzca yüklendi.

Daha sonra tekrar GTA 5’i indirmeye çalıştığımda, önceden çökme ekranında “UNEXPECTED STORE EXCEPTION” hatası alırken şimdi “KERNEL DATA INPAGE ERROR” hatasını alıyorum. Ayrıca altında ekstra olarak “win32kfull.sys” yazıyor.

Önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca Hasan Merkit’in hazırladığı custom Windows 11 LTSC Lot sürümünü kullanıyorum.

Windows dump dosyam:

Sistem Özelliklerim:
İşlemci: Ryzen 3 3200G
Anakart: Gigabyte B450 S2H
RAM: XPG 8 GB DDR4 RAM
SSD: Sandisk 240 GB SATA 3 SSD
PSU: Frisby 650W PSU

Dosya Ekleri

• 20260502_235028.webp
    20260502_235028.webp
    5,9 MB · Görüntüleme: 50
  • 20260505_040155.webp
    20260505_040155.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    11 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Anakart: Gigabayte B450 S2H
  • İşlemci: AMX Ryzen 3 3200G AM4
  • Ekran Kartı:
  • İşletim Sistemi:Windows 11 Lot LTSC
Merhaba, 2-3 gündür GTA 5 indirmeye çalışıyorum ama her seferinde mavi ekran alıyorum. İlk olarak Steam Tools ile Steam üzerinden indirmeye çalıştım fakat Social Club aşamasında takıldım.

Daha sonra SteamRIP'den linkini aldığım dosyayı Internet Download Manager ile indirmeyi denedim ve %99,99’a geldiğinde ilk mavi ekran hatamı aldım.
Ardından torrent ile Dodi Repack’in hazırladığı GTA 5’i indirmeye çalıştım. Dosya sorunsuz şekilde indi ancak kurulum aşamasında yeterli alan olmadığı için kurulum dosyasını sildim.

Sonrasında FitGirl Repack’in hazırladığı eski sürüm GTA 5’i indirmeye çalıştım. Bu süreçte 2-3 defa çökme yaşadım. Ayrıca önceki farklı denemelerimde de 2-3 defa çökme yaşadım. Onda da dosya sorunsuz indi fakat DirectX istediği için Microsoft’un sitesinden DirectX indirip kurmaya çalıştım. Ancak aşağıya fotoğrafını ve linklerini eklediğim hataları aldım.

DirectX hatasını çözmek için Technopat’ta gördüğüm çözümleri denedim. Bu kapsamda, forumda belirtildiği gibi C:\Windows\System32\XAudio2_1.dll ve C:\Windows\SysWOW64\XAudio2_1.dll konumlarındaki dosyaların tamamını sildim. Ayrıca yine forumda anlatıldığı şekilde Not Defteri üzerinden bir metin oluşturup içine şu kodu yazdım:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX]
"Version"="4.09.0000.0904"

Bu dosyayı “Farklı Kaydet” seçeneği ile dx_duzelt.reg ismiyle kaydettim ve ardından oluşan .reg dosyasını çalıştırdım. Ancak denediğim bu yöntemler de işe yaramadı. Bunun üzerine DirectX’in internetsiz (offline) kurulum sürümünü yükledim ve sorunsuzca yüklendi.

Daha sonra tekrar GTA 5’i indirmeye çalıştığımda, önceden çökme ekranında “UNEXPECTED STORE EXCEPTION” hatası alırken şimdi “KERNEL DATA INPAGE ERROR” hatasını alıyorum. Ayrıca altında ekstra olarak “win32kfull.sys” yazıyor.

Önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca Hasan Merkit’in hazırladığı custom Windows 11 LTSC Lot sürümünü kullanıyorum.

Windows dump dosyam:

Sistem Özelliklerim:
İşlemci: Ryzen 3 3200G
Anakart: Gigabyte B450 S2H
RAM: XPG 8 GB DDR4 RAM
SSD: Sandisk 240 GB SATA 3 SSD
PSU: Frisby 650W PSU
SSD ağzına kadar dolu mu? Biraz boşluk bırakmanız lazım sağlıklı çalışması için. GTA 5'in 100 GB civarı olduğunu düşünürsek.

Disk sorunu gibi geldi bana. SanDisk SSD Plus'ın dandikliği de düşünüldüğünde bence sorun diskte. Sağlık kontrolü yapar mısın HDD Sentinel ile?

İmkanın varsa başka bir disk ile dene, yoksa başka bir SATA portuna takmayı dene.

Anladım aşağıya ekran görüntüsünü bıraktım ve bilgisayarı aldığımdan beri oyun indirme dışında düzenli olarak mavi ekran hatası alıyorum SATA kablosunu cıkartıp takınca düzeliyor ve dediğiniz progam ile taradığımda 1 tane bozuk sektör olduğunu gösteriyor o yüzden muhtemelen SSD diden kaynaklı galiba.

SSD ağzına kadar dolu mu? Biraz boşluk bırakmanız lazım sağlıklı çalışması için. GTA 5'in 100 GB civarı olduğunu düşünürsek.

150 GB boş alan var steamripden indirmeye calıştığım GTA 5 kurulumsuzdu ve 120 GB dı FitGirl repackden indirmeye calıştığım GTA 5 kurulum dosyası ise 38 GB.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    135,2 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_1 (2).webp
    Screenshot_1 (2).webp
    2,3 KB · Görüntüleme: 26
Birkaç olasılığımız var. Ama bunlardan en güçlü ihtimal disk görünüyor. Bir diğer ihtimal ise Windows hasarlı.

Sorun devam ediyor mu?

Bu sorunu yaşadıktan sonra bir daha oyun indirmeyi denemedim ama kendi kendine cökmeler başladı SSD'nin sağlığı pek düşük değil açıkçası ama neden kaynaklandığınıda anlamadım daha 1-2 DK önce bilgisayar boşda calışırken CRITICAL_PROCESS_DIED yazan mavi ekran aldım.