Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nisaa

Üstün
Makaleler
3
Selam arkadaşlar,

MSI Afterburner üzerinden bütün FPS ve framerate ayarlarını göster'e tıkladım ama oyunda bana sadece FPS değerinin yanında ms değerini gösteriyor. GTA 5 roleplay sunucusunda anlık takılmalar yaşayabiliyorum, ms değeri genelde 20 ve civarlarında geziniyor. Sanırım hiç 30 ve yukarısını görmedim diye hatırlıyorum, en fazla 26 falan görmüşümdür. Bu arada ben sabit 50 FPS oynuyorum güç kaynağımdan dolayı ve drop yediğimde FPS 40 civarı oluyor sonra tekrar 50'ye sabitliyor kendini. Değerlerim normal mi? Ms değerimde sorun vardı ve %0.1 FPS'i nasıl görebilirim? MSI Afterburner ana menüsünde analiz ekranında kategori olarak çıkıyor fakat geçmişi göstermiyor.

Yanlış anlaşılmasın, ms değerimin normal mi ve %0.1, %1 FPS değerlerini nasıl kontrol edeceğim diye soruyorum. Başlık değişmiş. Bir de anlık drop neden kaynaklı olabilir acaba? Ben %0.1 FPS'den şüpheleniyordum ama RivaTuner'dan kontrol edemiyorum.

• Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 580 4 GB
  • İşlemci: Intel Core i5 3350P
  • RAM: Kingston CL11 DDR3 1600 MHz 8x2 (Toplam 16 GB)
  • PSU: ATX-400 (Marka belirtilmemiş, 12V kanalı 264 Watt, ileride değiştireceğim)
  • Kasa: Markasını bilmiyorum (3x 90mm mavi LED fan, 1x egzoz fanı mesh kasa)
  • CPU Soğutma: Dark Freezer X123
  • SSD:
    • Turbox 256 GB SATA2
    • Fury 256 GB SATA2

Son düzenleme:
@nisaa, anlık FPS düşüşlerinin birçok sebebi olabiliyor. Tam olarak şundan kaynaklıdır diyemem ancak AMD ekran kartı kullandığını görünce ondan olabileceğini düşündüm.

Maalesef hocam, zamanında GTX 1060, 1650 gibi kartları almadım, şimdi sorun yaşıyorum. GTX 970 veya 980 bile alsam daha iyi olurdu bence. Yardımınız için teşekkür ederim, iyi Sosyaller.