11100

Becerikli
Merhaba,

Epic Games'ten zamanında bedavayken GTA 5 almıştım. Birkaç gün önce indirdim ara sıra girip takılıyorum. Oyuna araba ve motor modu falan indirmeyi düşünüyorum. Mod kurmak ve silmek zor mu?

Yapay zekaya sordum birkaç farklı program gerekiyormuş. Ayrıca sanırım oyun dosyalarıyla bir şeyler yapmak gerekiyormuş. Bunları görünce tedirgin olmadım değil. Çünkü oyun 120 GB yani silmek zorunda kalırsam bir daha indirir miyim emin değilim. Mod indireyim derken oyun dosyalarına zarar verip oyunu bozmak istemiyorum.

Şimdilik indirmek istediğim 2 araba modu var biri Bugatti Chiron diğeri Toyota Supra. Ayrıca sonradan memnun kalmazsam oyunu eski haline getirmek zor mu?

Merhaba,

Epic Games'ten zamanında bedavayken GTA 5 almıştım. Birkaç gün önce indirdim ara sıra girip takılıyorum. Oyuna araba ve motor modu falan indirmeyi düşünüyorum. Mod kurmak ve silmek zor mu?

Yapay zekaya sordum birkaç farklı program gerekiyormuş. Ayrıca sanırım oyun dosyalarıyla bir şeyler yapmak gerekiyormuş. Bunları görünce tedirgin olmadım değil. Çünkü oyun 120 GB yani silmek zorunda kalırsam bir daha indirir miyim emin değilim. Mod indireyim derken oyun dosyalarına zarar verip oyunu bozmak istemiyorum.

Şimdilik indirmek istediğim 2 araba modu var biri Bugatti Chiron diğeri Toyota Supra. Ayrıca sonradan memnun kalmazsam oyunu eski haline getirmek zor mu?
GTA 5'e mod kurmak ve kaldırmak biraz dikkat ve adım adım ilerleme gerektiriyor, ancak doğru adımları takip ederseniz bu işlemler sizin için kolay olacaktır. İşte GTA 5'e mod kurma ve kaldırma süreçlerinin basit bir kılavuzu:

Mod Kurma:​

1. Yedek Alma:
- Öncelikle, oyun dosyalarınızın bir yedeğini alın. Bu, her zaman güvenli bir adımdır. Oyunun yedeğini almak için:
- Oyunun kurulu olduğu dizine gidin (genellikle C:\Program Files\Epic Games\GTAV).
- Tüm dosyaları farklı bir klasöre kopyalayın (örneğin, masaüstüne).

2. Script Hook V İndirme:
- Modların çoğu, Script Hook V ile çalışır. Bu aracı indirin ve kurun.
- Buradan Script Hook V'yi indirin.
- İndirilen dosyayı çıkarın ve "ScriptHookV.dll" dosyasını GTA 5’in kurulu olduğu dizine kopyalayın.

3. OpenIV İndirme:
- Açık mod yükleyicisi olan OpenIV’yi indirin.
- Buradan OpenIV'yi indirin.
- OpenIV’yi kurun ve GTA 5’i seçin.

4. Modu İndirme ve Kurma:
- İndirmek istediğiniz modların sayfasını bulun.
- Mod dosyasını indirin ve genellikle .oiv veya .asi dosya uzantısına sahip olacak.
- OpenIV’yi açın ve “Edit Mode”u etkinleştirin.
- Mod dosyasını OpenIV’ye yükleyerek talimatları izleyin.

Mod Silme:​

1. OpenIV Kullanarak Kaldırma:
- OpenIV’yi açın ve “Edit Mode”u etkinleştirin.
- Modu yüklerken yaptığınız değişiklikleri geri alarak ilgili dosyaları silin.

2. Dizinden Manuel Silme:
- Eğer mod dosyaları "scripts" dizininde bulunuyorsa, bu dosyaları oradan belgeler aracılığıyla kaldırabilirsiniz.

Oyunun Eski Haline Getirilmesi:​

- Eğer herhangi bir sorun çıkarsa veya memnun kalmazsanız, geri yüklemek için yedek aldığınız dosyaları tekrar oyunun kurulu olduğu dizine kopyalayın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:​

• Her mod farklı olabileceğinden, kurulum adımlarını dikkatlice takip edin.
  • Modlar bazen uyumsuzluk yaratabilir. Bu yüzden test edin.
  • Mod yüklemeden önce, oyunun güncel olup olmadığını kontrol edin.

Bu adımları izlerseniz GTA 5'e mod kurma ve kaldırma işlemleri sizin için daha kolay ve güvenli bir hale gelecektir. Unutmayın, her zaman yedek almayı ihmal etmeyin!