Detaylar
Kim cevapladı?Bir daha ertelenir 2026 sonuna.
Astrea Virgo
Yetkin
Net tarih verdikleri için konsollara daha fazla geciktiremezler. 26 Mayıs yerine sadece Mayıs 2026 deseydiler, kesin ertelenirdi. Daha önce bildiğiniz üzere GTA'lar arası 10 yıllık ara yoktu. GTA 5 ve Online üzerindeki baskının farkındalar, daha fazla geciktirmeleri linçlenmelerine neden olacağından dolayı hissedarlarına karşı da risk almayacaklarını düşünüyorum.
Ertelenmesi çok normal, 2025'te çıkması mümkün pek değildi. Sessizlikten belli oluyordu bazı şeyler zaten.
Blackraven
Üstün
Oyun çıkacak diye herkese PS5 Pro'yu kitlediler fahiş fiyattan NVIDIA kartları kitlediler şimdi de ertelediler. Eşek olunca semer vuran çok olur zihniyeti devam ediyor. Bir de oyun çıkınca ne türlü hinlikler yapıp soyacaklar insanı bakalım. PC'yi geç çıkartıp oyunu iki kere satacakları kesin zaten.
Dediklerinizin hiçbirine katılmıyorum hocam. Adamlar sistem gereksinimi falan açıklamadılar bile. Ayrıca Rockstar her zaman önce konsollara sonra PC'ye çıkarır zaten GTA 6 ile alakası yok. Ayrıca kimseye zorla satmıyorlar hem PC'de hem konsolda.Oyun çıkacak diye herkese PS5 Pro'yu kitlediler fahiş fiyattan NVIDIA kartları kitlediler şimdi de ertelediler. Eşek olunca semer vuran çok olur zihniyeti devam ediyor. Bir de oyun çıkınca ne türlü hinlikler yapıp soyacaklar insanı bakalım. PC'yi geç çıkartıp oyunu iki kere satacakları kesin zaten.
Blackraven
Üstün
Dediklerinizin hiçbirine katılmıyorum hocam. Adamlar sistem gereksinimi falan açıklamadılar bile. Ayrıca Rockstar her zaman önce konsollara sonra PC'ye çıkarır zaten GTA 6 ile alakası yok. Ayrıca kimseye zorla satmıyorlar hem PC'de hem konsolda.
Açıklamalarına gerek yok. Beklenti yarattılar ve firmaların tasmalı köpeği olan oyun medya sayfaları bunu topluma yaydı. Yok son yılların en yüksek grafik gerektiren oyunu olacak yok PS5 Slim 30 FPS çalıştıracak yok Xbox Series S yetersiz olacak. Yok 500 GB olacak diye abarttılar da abarttılar. Eğer bunun tamamen oyun magazininin bağımsız hareketleri olduğunu düşünüyorsanız bilemem ama ben sektörün bu kadar masum olmadığını biliyorum. Oyun firmalarından direkt para alıp rezalet oyunlara GOTY 99/100 diye puan veren firmaların bu işe maşa olmayacağını düşünmek bence iyi niyetliliktir.
Ben zaten tarihte ilk defa ilk konsola sonra PC'ye çıkartıyorlar dememişim ki? Orada zaten "kesin" derken bunun daha önce yapıldığını ve tekrar yapılacağının kesin olduğundan bahsetmişim.
Kimseye zorla satmıyorlar düşüncesi de neredeyse hiçbir konuda argüman olarak kullanılmaması gereken bir şey. Kölelik olmadığı için kimse kimseye zorla bir şey yaptırmıyor ama bu o yapılan şeyin eleştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Adamlar ilk olarak fomo yaratıp insanları heveslendiriyorlar aman oyunun en güzel dönemi başlangıcı olur zihniyetini yayıp insanları teşvik ediyorlar devamında ise ama PC'de de mod desteği sunacağız, FPS limiti olmayacak gibi şeyler ile tekrar almaya teşvik ediyorlar. Bu yasa dışı olmasa da bence ahlak dışı bir hareket.
Hocam illa ki kasıtlı beklenti yaratanlar oluyordur ama çoğunluğu boş abartılar diye düşünüyorum. Mesela 500 GB olacağı, 150 dolar olacağı, min sistem gereksiniminin RTX 4070 Ti falan olacağını söyleyenler aşırı boş yapıyor zaten. Son paragrafınızda dedikleriniz hakkında da düşüncem şöyle, bunu yapan sadece Rockstar değil. Sony de yapıyor. O zaman "sırf Playstation satmak için oyunları geç PC'ye çıkarıyorlar" diye Sony'ye de saldıralım. Her firmanın farklı hareketleri var. Rockstar da yıllardır aynını yapıyor.Açıklamalarına gerek yok. Beklenti yarattılar ve firmaların tasmalı köpeği olan oyun medya sayfaları bunu topluma yaydı. Yok son yılların en yüksek grafik gerektiren oyunu olacak yok PS5 Slim 30 FPS çalıştıracak yok Xbox Series S yetersiz olacak. Yok 500 GB olacak diye abarttılar da abarttılar. Eğer bunun tamamen oyun magazininin bağımsız hareketleri olduğunu düşünüyorsanız bilemem ama ben sektörün bu kadar masum olmadığını biliyorum. Oyun firmalarından direkt para alıp rezalet oyunlara GOTY 99/100 diye puan veren firmaların bu işe maşa olmayacağını düşünmek bence iyi niyetliliktir.
Ben zaten tarihte ilk defa ilk konsola sonra PC'ye çıkartıyorlar dememişim ki? Orada zaten "kesin" derken bunun daha önce yapıldığını ve tekrar yapılacağının kesin olduğundan bahsetmişim.
Kimseye zorla satmıyorlar düşüncesi de neredeyse hiçbir konuda argüman olarak kullanılmaması gereken bir şey. Kölelik olmadığı için kimse kimseye zorla bir şey yaptırmıyor ama bu o yapılan şeyin eleştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Adamlar ilk olarak fomo yaratıp insanları heveslendiriyorlar aman oyunun en güzel dönemi başlangıcı olur zihniyetini yayıp insanları teşvik ediyorlar devamında ise ama PC'de de mod desteği sunacağız, FPS limiti olmayacak gibi şeyler ile tekrar almaya teşvik ediyorlar. Bu yasa dışı olmasa da bence ahlak dışı bir hareket.
Blackraven
Üstün
Hocam illa ki kasıtlı beklenti yaratanlar oluyordur ama çoğunluğu boş abartılar diye düşünüyorum. Mesela 500 GB olacağı, 150 dolar olacağı, min sistem gereksiniminin RTX 4070 Ti falan olacağını söyleyenler aşırı boş yapıyor zaten. Son paragrafınızda dedikleriniz hakkında da düşüncem şöyle, bunu yapan sadece Rockstar değil. Sony de yapıyor. O zaman "sırf Playstation satmak için oyunları geç PC'ye çıkarıyorlar" diye Sony'ye de saldıralım. Her firmanın farklı hareketleri var. Rockstar da yıllardır aynını yapıyor.
Çoğu boş abartı olabilir ama bu FOMO ile ne kadar fazla sistem satıldı farkında mısınız? Ben sırf bu amaç için PC alacağını söyleyen en az 100 başlık görmüşümdür çeşitli grup ve forumlarda. Rockstar eğer azıcık bundan rahatsız olsa "ya bizim oyunumuz hakkında yalan bilgiler veriliyor sistem gereksinimlerimiz 4070Ti minimum olmayacak" tarzı bir açıklama yapabilirdi ama yapmıyorlar çünkü bu değirmenin suyu onlara da yarıyor.
Evet saldıralım. Niye saldırmayalım? Yapmaya hakları olması yaptıklarının etik değerlere uygun veya eleştirilemez yapmıyor. Last of Us oyunu hakkında da eleştirilerimi yaptım zaten. Benim tarafımda veya görüşlerimde bir dengesizlik yok.