Mizah kategorisinde açtığıma bakmayın ama gerçekten ciddi ciddi şunu merak ediyorum.
Sizce GTA 5 yayınlandığı dönemde oluşan o ikonik soru "GTA 5 açar mı?" gibi "GTA 6 açar mı?" sorusu çıkar mı?
üye_a (profil fotoğrafı anime): kardeşim 8 GB VRAM devri 2024'te bitti diyoruz anlamıyorsunuz. GTA 6'da Vice City'nin palmiyesini 1080p Medium'da yüklemek için bile 16 GB VRAM lazım. 4060 kullanıcıları oyuna girince kaplamalar Minecraft'a dönecek, ağlamayın sonra.
üye_b: ne alakası var birader? Bende RTX 4060 var, DLSS 4.0'ı Ultra performance'a alırım, arkadan frame Gen'i 4 katına çarparım, 1080P'de 144 FPS kilit oynarım.
üye_a: kanka 540P'den çamur gibi render alıp araya yapay zekâ fotoğrafı basacaksın. Arabayla viraj alırken gecikmeden ötürü 3 saniye sonra duvara çarpınca görürüm senin 144 FPS'ini.
üye_b: en azından açıyor kardeşim, sen 200 bin liralık sisteminle Vice City sahilinde 60 FPS alırken ben akıcılığın tadını çıkaracağım.
satıcı (ilan başlığı): ekran kartlı oyun canavarı! GTA 6 Ultra ayarlarda oynatır! Alan dua eder!
soru-cevap kısmı:
Alıcı: usta selamünaleyküm. Sistemde i5 3470, 8 GB RAM, GT 730 4 GB var. GTA 6'yı kaç FPS'te oynatır?
satıcı: aleykümselam kardeşim. Kart 4 Gigabyte diyorum, boru değil. GTA 6'nın arkasında 6 GB yazıyor olabilir ama bellek yönetimiyle 1080P'de yağ gibi akar. Monitör dahil 18 bin TL, pazar payı yok.
alıcı: usta Rockstar açıklama yaptı, minimum RX 6700 XT istiyor. GT 730 oyunu açar açmaz sistem alev almasın?
satıcı: kardeşim o resmi açıklamalar pazarlama taktiği, millet yeni kart alsın diye yapıyorlar. Ben bu kasada GTA 5'i Low ayarda 40 FPS çalıştırdım, GTA 6 dediğin de aynı motorun biraz daha cilalısı. Almayacaksan ortamı bulandırma.