GTA 6 Extended Look'da neden bazı yerler AI hissiyatı veriyor?

MeReKGs67 9

Uzman
Çok beğendim, onu baştan söyleyeyim ama özellikle gündüz araba sürdüğümüz yerlerde sanki AI izliyormuşum gibi geldi. Size de öyle bir his geldi mi? Hareket bulanıklığı ve alan derinliği efektini neden açık bırakmışlar acaba? Bulanıklığı kapatsak akıcılık gider diye yaptılar herhalde.

Kalite.

Gece daha güzel oyun gündüz çok görsel hata vardı, yansımalarda noise var. PS5'te PSSR olmadığı için oyun ghosting yapacak muhtemelen. Şimdiden söyleyeyim, bu oyun PS5 PRO'da enhanced olarak oynanmalı.

Ozellikle paraşüt sahnesi çok AI hissettirdi.

Benim anladığım çevre ve materyallere baktığımda GTA 5'i anımsatıyor. Materyallerini silmişler, çeşitli yerlere random veya istedikleri gibi yerleştirmişler. Binalar, ara sokaklar aynı 5'deki gibi. Ufak tefek yeni animasyonlar, mekanikler, çeşitlendirmeler çalışılmış. Yani aktörleri ellememişler, materyallerini yenilemişler, baştan yapmışlar. Human skin'leri beğenmedim, anatomi de kötü duruyor. Yani pek de uğraşmamışlar, küçük aktörlerden büyüklere kadar zaten detaylar normal map. Bir nevi remake olmuş, öyle gözüküyor. Yani uzun süre boyunca çalıştıklarına inanmıyorum. Zaten paraya doydular, sadece yeni hikaye var ve anlattıklarım o kadar.

Ozellikle paraşüt sahnesi çok AI hissettirdi.
Çizim mesafesi ve şehir inanılmaz gözüküyordu.

Ambiyans ve şehir 10 numara 5 yıldız olmuş çok emek verilmiş belli.

Şunu bir 10 15 kere izle öyle tekrar GTA 6'yı izle bence.

Çizim mesafesi ve şehir inanılmaz gözüküyordu.

Ambiyans ve şehir 10 numara 5 yıldız olmuş çok emek verilmiş belli.

Şunu bir 10 15 kere izle öyle tekrar GTA 6'yı izle bence.
Az önce Netflix'ten izledim. 3D modelleme biliyorum, solo game dev olma yolundayım, yazılım kısmı kaldı, biraz zorluyor. Unreal Engine'e de yüzeysel olarak biliyorum diyelim. Meta Human ile rastgele insan oluşturup AI yönlendirme ile insanları dağıtıp şehir yapsam, küçük kasaba gibi daha gerçekçi dururdu.

GTA 5'deki texture 2K olsun, 4K atsan daha gerçekçi durur mesela en basit örnek.

Bu işlerle uğraşınca az çok anlıyorsun ne olup bittiğini.

Son düzenleme:
Asıl gerçek grafikleri PC'ye çıktığında göreceğiz bakalım. Şu anda bunlar PS5 için sınırlandırılmış grafikler. Daha da abartsalar zaten FPS yetmeyecek. Bence %95 tatmin olmuştur. Daha iyisini böyle bir açık dünyada yapabilen daha çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…