GTA 6 fragmanındaki glitchler ve beğenilmeyen yerler hakkında

Oyun gittikçe gelişiyor farkettiniz mi? Zaten bu beta sürümü gibi bir şey, yani oyunun bitmiş, tam sürümü değil. Daha da gelişimler olacak.

Değil, onu ayarlamak gerçekten maliyetli ve zor çünkü. Orada sana istediğin içeceği seçme imkanı sunuluyor, bu da her oyuncuya göre farklı envanter demek. RDR 2'de böyle şeyler vardı bunda niye yok diyorlar, şu konuda yanlış düşünüyorlar ki orada bütün cisimler herkese aynıydı. Yani oyuncuya göre değişen bir şey yoktu. Bir eve girdin, her oyunda her savede aynı kupa bardak vardı mesela. Öyle şeyleri ayarlamada sorun olmaz ama bu tarz şeylerde yük biner. Şahsen hiç sallamadım. Ama o yüzme işi gerçekten absürt duruyor. 13 yıllık oyuna yakıştıramadım.

Suya atlama animasyonunun Spiderman oyunlarındaki gibi bizim tarafımızdan yönetildiği o yüzden o şekilde garip durduğu söyleniyor. Bu kadar büyük bir oyunda buz dolabında ki içeceğin çokta önemli olmadığını düşünüyorum. Oyunda odaklanacak bir ton yeni özellik ve detay varken insanlar neden ona takıldı bilmiyorum. Oyunu oynayacak kişilerinde sürekli gidip dolaptan içecek alacağını sanmıyorum açıkçası.

GTA 5 fragmanında bir sahnede arka planda map yüklenmiyor. Bu bile daha az konuşulmuştu şu dolaptaki içecekten.

@shruux, çok sevilen bir serinin 13 yıldır piyasaya yeni bir oyun sunmaması ve 13 yılın sonunda da nihayet bir oyun sunması durumunda bu oyuna karşı olan yüksek beklenti oldukça normal. Bu oyun 3-4 yıl sonra çıksa GTA 5'in üstüne, bu kadar didik didik edilmezdi.

GTA 5 fragmanında bir sahnede arka planda map yüklenmiyor. Bu bile daha az konuşulmuştu şu dolaptaki içecekten.
GTA 5'deki hype GTA 6'daki kadar yoktu, o zaman sosyal medya kullanımı şuan ki kadar değildi vs vs. Oyun oynayanından tut oynamayanına GTA 6'yı şimdi beklemeyen yok neredeyse, öyle bir beklenti söz konusu.

Aynen öyle. Half Life 3 çıkacak olsa yarın bir gün, o da aynı şekilde eleştiri yağmuruna tutulacak her detay didik didik edilecek belki kat kat fazlası olacak. Alyx'i saymazsak 19 senelik boşluk var arada.

Son düzenleme:
GTA 5'deki hype GTA 6'daki kadar yoktu, o zaman sosyal medya kullanımı şuan ki kadar değildi vs vs. Oyun oynayanından tut oynamayanına GTA 6'yı şimdi beklemeyen yok neredeyse, öyle bir beklenti söz konusu.
Bilmiyorum bana biraz fazla abartıldı gibi geldi şu şişe meselesi. Nereye girsem onu görüyorum. Tüm sosyal medya kanalları, reddit vesaire sürekli önüme bu şişe konusu geliyor. Bilerek yapıldıysa bile düzeltilmezse takılacak bir problem değil bana göre. Oyunun 10 artısı varsa bu 1 eksi bile sayılmaz bence. Sonuç olarak o buzdolabını açıp içinden yiyecek almak eklenmemiş bile olabilirdi, her seferinde markete gitmek zorunda kalabilirdik.

Jasonun eline içecek ışınlanıyor resmen.

Bilmiyorum hocam hani oynanış kısmındaki yenilik ve eksikliklere odaklanmak gerekirdi bence. Eğer bu tarz bir detaya bu kadar takıldıysa insanlar demek ki oynanış kısmında ciddi sayılabilecek eksiklik yok ki insanlar buna takılıyor derim. Bu da demek ki Rockstar bu denli büyük bir oyunu bir nevi sorunsuz yapmayı başarmış demek gibi bir şey ki oyun daha tam bitmemiş kendileri de söyledi. Rockstar fanı değilim GTA 4, 5 ve RDR2 dışında hiçbir oyunlarını bitirmedim bu arada yanlış anlaşılmasın.

Aynı zamanda gördüklerimizin sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu bence herkes biliyordur. Kim bilir daha neler var oyunda, oyunun büyüklüğünü düşününce de ne kadar beklemiş olsak bile bence şişe muhabbeti bu kadar büyümemeliydi. Mesela Jason'un suya atlaması daha saçma duruyor ama yine de şişeye kıyasla o kadar ses getirmedi sanki.

@shruux, bana göre oyunun genel olarak sinematikleştirilmesi pek güzel bir detay değil. Combat sahnelerinin de Max Payne 3 ve RDR2'ye benzemesi de özgünlüğe bir nebze darbe vurmuş. Oyun genel olarak güzel lakin sinematikliktir combat sahnelerindeki deadeye efektleridir falan filan derken GTA'dan beklediğimiz o akıcılığı almışlar, hantal bir oyun olarak tekrar sunmuşlar.

O konuda hemfikirim. GTA oyununda cebimizde bir ton silah taşımak pata küte çatışmaya dalmak absürt durmuyordu. Bunlar RDR'de olsa oyunun havası bozulurdu. Ancak RDR'den özellikleri alıp GTA'ya taşımakta GTA'nın havasını bozmuş biraz. Mesela araç bagajına eşya koyup almak güzel bir detay ancak oyunu yavaşlatıyor. Polisten kaçma işi zorlaştı, detaylandırıldı şöyle bir bakınca hoş gözüküyor gerçekçi olması ama her seferinde de yok kıyafet değiştirmeye git yok aracı değiştir yok bagaja yedek kıyafet koy gibi şeylerde bir süre sonra sıkabilir gibi geliyor. Soluksuz bir aksiyon ve kaçıştan ziyade daha ağır, planlı ve kaçamak hareket ettiğimiz bir ambiyans var sanki. Scripted görevlere alıştık zaten yine o şekilde olması beni çok bozmadı. Deadeye olayı konusunda katılıyorum, ben Trevor'ın özelliği gibi bir şey bekliyordum. Oyunun dünyasına, yeniliklere, detaylara, grafiklere uğraşmaktan diğer şeylere çok düşünemeyip RDR'den almışlar gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…