Bu arada anket bir anda değişebilir geçen gözümün önünde olmuştu.
Düştü ya.

Screenshot_2026-08-23-22-40-59-730_com.android.chrome-edit.webp

Benim ağızımın suyu aktı. Resmen gerçek halini taşımışlar dünyanın ve aşağıda dikkat ederseniz tamamen akan bir hayat var arabalar vesaire hepsi net gözüküyor. Bu haliyle PS5'e çıksa ve sonra Rockstar bir şekilde yok olsa bir daha böyle bir oyun yapılamayabilir.

Plajda arabayla turlarken "Sütten Kaymak Olmaz" dinleyeceğim şu oyunda.
"turlarken"i insanları ezerken okudum :D

Rockstar'ın kafa bir milyon galiba. Herifin X hesabı yok Cyberleek adındaki hesapları bulmak için mahkemeye başvuracaklarmış.

Rockstar parayla siber güvenlikçi tutup kendi halledemiyor mu şu adamı şaşıyorum valla kocaman milyar dolarlık şirket sonuçta.

İşten/okuldan gelmişsindir ve GTA 6'yı açarsın:

Şimdi de Nudist Town önde. Bu fırıldak gibi döner yarın saati bitene kadar. O zamana kadar istirahata çekilelim.

Videoyu Gemini PRO'ya atıp sordum:

Soru: Sızdırılan GTA 6 uçuş videosundaki bu render mesafesi ve detay seviyesi PS5'te mümkün mü, oyun konsolda gerçekten böyle mi gözükecek?

Cevap:
Evet, oyun standart PS5'te en az bu seviyede, hatta nihai sürümde eklenecek görsel cila ve atmosferik efektlerle bundan çok daha iyi görünecektir.

1. Render Mesafesi ve Işıklandırma (LOD Tekniği)
  • Videoda ufuk çizgisine kadar uzanan yüz binlerce şehir ışığı ve araç trafiği, tam poligonlu 3D modeller olarak değil; Rockstar’ın RAGE motorundaki LOD (Level of Detail) ve noktasal ışık/impostor rendering teknikleriyle çizdirilir.
  • Bu yöntem GPU'ya binen yükü minimumda tutarken geceleri devasa bir metropol hissi yaratmayı başarır.

2. Geliştirme Sürümü (Dev Build) vs. Nihai Çıkış
  • Görüntüler erken geliştirme aşamasına aittir; renk paletinin hamlığı, ışık patlamaları ve bazı nesnelerin geç yüklenmesi (pop-in) bundan kaynaklanır.
  • Rockstar oyunlarını doğrudan PS5 ve Xbox Series X donanımını temel alarak geliştirir. Nihai sürümde volumetrik sis, bulut yoğunluğu ve post-processing filtreleri eklendiğinde görüntü çok daha temiz ve atmosferik olacaktır.

3. PS5 Donanımı ve Performans Beklentisi
  • Yüksek Hızlı SSD: PS5'in dahili SSD mimarisi, uçakla yüksek hızda seyrederken bile şehir kaplamalarının takılma olmadan akıcı şekilde aktarılmasını sağlar.
  • Çözünürlük ve Kare Hızı: Bu ölçekteki bir harita yoğunluğu standart PS5'te muhtemelen Dinamik Çözünürlük/FSR destekli 30 FPS (Kalite Modu) veya bazı görsel kısıntılarla 60 FPS (Performans Modu) olarak çalışacaktır.

Rockstar'ın önceki nesilde (PS4) RDR 2 ile başardığı optimizasyon düşünüldüğünde, PS5 donanımının bu render mesafesini ve yoğunluğu rahatlıkla kaldırabileceği öngörülmektedir.

Son düzenleme: