Ya şimdi teknolojiden teknolojiye fark var. GTA 4'ten GTA 5'e geçmek için sarf edilen teknoloji atılımı GTA 5 ile GTA 6'ya geçmek için sarf edilenden de hafiftir. Zira GTA 4 nerede GTA 5'in çeşitliliği nerede. GTA 4 öyle dehşet, çok güzel, aman yarabbi dedirtecek oyun değildi sadece normal güzel bir oyundu. İstediğin kadar GTA 4'ü öv, Enis Kirazoğlu gelsin GTA 4 daha iyi desin fark etmez. GTA 5 hepsinden farklı, GTA 5 bu serinin PEAK noktası. Hem itibar olarak GTA 5'i geçecek oyun yapması ayrı zor hem teknoloji olarak yapması da zordur herhalde diye düşünüyorum ben.

Teknik açıdan iyi olabilir ancak hikaye açısından leş gibi bir oyun GTA 5.

10 yılda bir oyun çıkartan bir şirketten mi bahsediyoruz acaba? :D

Bu oyun şirketinden nefret etmek için çok fazla sebep var :rofl:

GTA 6 çıkınca Rockstar'ın değeri kat be kat artacak sorun etmezler sızıntı yüzünden yaşanan birkaç küçük düşüşü ama çıkmaya bu kadar varken neden ertelendi? RockStar hakkında şöyle bir gerçek var ki oyunları sonbaharda çıkarmayı severler ilk tarihî hype yaratmak için erkenden yalancı bir tarih söyleyip sonra ikinci hype için gerçek tarihî mi söylediler olmayacak şey değil?

Sony bile optimizasyon için destek verirken oyun kötü çıkmaz diye umuyorum, GTA serilerini sevmem hikâyeli oyun oynadığım için ama oyun dünyasında yeri çok büyüktür. Bazı kişiler oyun böyle çıkamaz downgrade yer diyor ama ben asla downgrade yiyeceğini düşünmüyorum. Upgrade alır, downgrade yemez.

GTA 6 ilk çıktığında yerden yere vurulacak beklenen hype karşılanmadı diye sonradan övülmeye ve yaptığı yenilikler konuşulmaya başlayacak.

Teknik sıkıntı, işten çıkarma, sızıntı gibi sebeplerden dolayı ertelenmiş olsa da Rockstar "Ya tarih yazacak ya da tarih olacak."

merhaba, aklıma takılan bir konu var.

Şimdi baktığımızda GTA 4, 2008'de çıkan bir oyundu; GTA 5 ise 2013'te çıktı. Arada yaklaşık 5 yıl var.
Ancak 2013'ten bu yana 12 yıl geçti ve 2026'ya girmemize rağmen hâlâ GTA 6 çıkmadı.
sizce bunun sebebi nedir?

Saygılar, teşekkürler.

GTA 6 hâlâ çıkmadı çünkü Rockstar acele etmiyor, GTA 5 hâlâ çok kazandırıyor ve GTA 6 daha büyük, karmaşık bir oyun olacak, geliştirmesi uzun sürüyor.

Şimdi en ufak bir kötülükte ve hatada oyuncular yerle bir edecek firmayı. Aynısı Valve için geçerli. Half-Life 3 beklentiyi çok ufak bile karşılayamazsa yerden yere vuracaklar. Rockstar bunu bildiği için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor e tabi durum böyle olunca erteleme kaçınılmaz oluyor. Yoksa CP2077'de olduğu gibi erken çıkartıp sonradan yamalarla güzelleştirseler dahi millet eleştirmeye (dozunu aştıkları türden) bir sebep buluyor.

Gerçi ben, GTA 6'nın ve diğer beklenen oyunların ne kadar kusursuz olursa olsun yine kötüleneceğini düşünüyorum. İnsanların beklentisini hiçbir zaman tam olarak karşılayamazsın. Özellikle GTA ve Half-Life serisi gibi devasa yapımları zor.

Teknik açıdan iyi olabilir ancak hikaye açısından leş gibi bir oyun GTA 5.
Ben hikayesinden bahsetmek istemedim. Herifler sadece hikaye yapmaya uğraşsa işleri çok daha kolay olurdu bence zaten.

Gerçi ben, GTA 6'nın ve diğer beklenen oyunların ne kadar kusursuz olursa olsun yine kötüleneceğini düşünüyorum. İnsanların beklentisini hiçbir zaman tam olarak karşılayamazsın. Özellikle GTA ve Half-Life serisi gibi devasa yapımları zor.
Hiçbir şey mükemmel değildir derler, zaten yazdığınız mutlaka olacak. Ama en kritik yerleri halletmeleri lazım işte ve o da ilk yazdığın ki gibi.

10 yılda bir oyun çıkartan bir şirketten mi bahsediyoruz acaba? :D
Rockstar'ın her yıl oyun çıkartmasına gerek yok bence, Rockstar'ın çıkarttığı oyunlar zaten çok büyük oyunlar. Tek sıkıntı RDR 2 2018'de çıktı hala RDR 3 yok ortalıkta. Lakin GTA 6 herhalde pek izin vermiyor bu duruma. Yani GTA serisine sahip olmak böyle çok büyük bir bedel ödetiyor. Mesela Sony GTA'nın sahibi olsaydı o da oyun çıkartmazdı her sene herhalde. Her şey GTA'ya bağlı bence. GTA yıldız oyuncu gibi adeta.

Üşengeçlik. Bir de GTA 5 Online'dan hayvan gibi Shark Card satıyorlar.
Dostum hayatım boyunca GTA serisini doğru düzgün oynamadım da her bir oyun yaptığında herifler devrim yapıyor. Devrim niteliğinde oyun yaparken sen 1-2 yılda oyun mu çıkmasını istiyordun Rockstar tarafında 😂 Rockstar mükemmeliyetçi firma, madem RDR 3 ve GTA 6 çıkmasın o zaman. Ben zaten oynayamayacağım orası ayrı :D Lakin en azından GTA ve RDR gibi güzel projeler de yapsınlar demi?

Son düzenleme:
GTA 5'in ekmeğini iyi yediler, tencerenin dibinde de hâlâ yemekleri var.
GTA 6 oyunu için beklentiler çok yüksek olduğu için neticede kötü ve hatalarla dolu bir oyun çıkarırsalar şirketin mali dengesine darbe vururlar.

Merhaba, aklıma takılan bir konu var.

Şimdi baktığımızda GTA 4, 2008'de çıkan bir oyundu; GTA 5 ise 2013'te çıktı. Arada yaklaşık 5 yıl var.
Ancak 2013'ten bu yana 12 yıl geçti ve 2026'ya girmemize rağmen hâlâ GTA 6 çıkmadı.
Sizce bunun sebebi nedir?

Saygılar, teşekkürler.
Oyunun hikayesi sızdığı için olabilir emin değilim ama.