GTA 6 Netflix'te dublaj seçeneği veya Türkçe alt yazı seçeneği mevcut olmayacak

GodOfWar 92

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,

Bu akşam Netflix'te yayımlanacak olan GTA 6 oynanış videoları ile ilgili bir açıklama daha bulunmakta. GTA 6 oynanış videosunda herhangi bir dublaj seçeneği veya alt yazı ile ilgili seçenek göremeyeceğiz. Hatta bu durum sosyal medyayı bayağı ayaklandırdı. Bu konuyu CİMER'e şikayet eden bile var.

Bu Rockstar'ın Türk düşmanlığı nedir? Dublajı geçtim en azından Türkçe alt yazı seçeneği ekleyin değil mi?

Amerika merkezli sirket, Amerika'nin gecmisinde fazlasiyla takistigi Rusya ve su anda takismakta oldugu Cin gibi ulkelerin dillerine bile tam erisim sunuyor; ama Amerikan urunlerini alabildigine tuketmeye hazir bir pazar olan Turkiye pazarina ozel hicbir sey yapmiyor.

Çok da umurumda değil açıkçası, olsa fena olmazdı ama maalesef yok. Konsol satışlarından güzel ivme yakalanırsa PC çıkışı ile birlikte RP sunucularının da gelmesi ile yeni diller eklerler.

Türkçe alt yazı gelmemesine tepki göstermek sonuna kadar haklı bir konu ama bunu “Rockstar Türk düşmanı” diye açıklamak bana pek doğru gelmiyor. Sonuçta Instagram'da GTA+ için Türkçe reklamlarını bile gördük, yani Türkiye'deki oyuncuların farkındalar diye düşünüyorum. Üstelik Türkçe dil desteği için yıllardır imza kampanyaları düzenleniyor; oyuncuların talebi de ortada. Bence asıl soru “Rockstar neden bizden nefret ediyor?” değil, “Bu kadar talep varken neden hâlâ Türkçe desteği vermiyor?” olmalı. CİMER'e şikâyet etmektense bu sorunun cevabını Rockstar'dan istemek çok daha mantıklı.

Rockstar hangi oyunu Türkçe dublaj veya Türkçe alt yazı yapmış oyuna gömmüş? Ben Rockstar Games'in hiçbir oyunun TR Dil desteği koyduğunu görmedim yanlışım varsa düzeltin. Yani sadece yama desteği ile kurup oynuyoruz. O yüzden tamam güzel işler yapıyorlar Türk çalışanlarımızda var fakat bu konuyu Türk çalışanlar Rockstar Games yöneticileri ile Toplantı yapıp en azından Türkçe Dil desteği üzerinde çalışalım bakalım ortaya ne çıkacak şekilde konuşabilirler. Benim gözümde Rockstar maalesef Türk düşmanı amacım "Irkçılık yapmak değil tabii ama durum bunu işaret ediyor.

Her yere sızdıracaklar zaten Netflix görüntüsünü parayla izlemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…