GTA 6 öncesi GTA oyunlarının hikayeleri hangi sıralamayla dinlenmeli?

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
5 gün sonra oyun ön siparişe açılacak ve bu süre boyunca tüm GTA oyunlarının detaylıca hikayesini öğrenmeyi hedefliyorum. En uygun sıralama nasıl olmalı sizce?

VCS-VC ve LCS-3-4 arasında bile bir hikayesel bağlantı yok. Kafanıza göre oynayın geçin. Bana Vice City ve San Andreas evrenleri güzel geliyor mesela 3, 4 ve LCS hiç oynamamışımdır.

VCS-VC ve LCS-3-4 arasında bile bir hikayesel bağlantı yok. Kafanıza göre oynayın geçin. Bana Vice City ve San Andreas evrenleri güzel geliyor mesela 3, 4 ve LCS hiç oynamamışımdır.
Oynamak değil de hikayeleri dinlemekten bahsediyor arkadaş. Hiç fark etmez YouTube'da 10'ar dakikalık videolarla hepsinin hikayesi iyice anlaşılır.

Ön siparişe açılacak sonuçta oynayamayacaksın yine. Dinlemek yerine remasteredler üzerinden oyunları bitirmek daha iyi sanki.

Diğerlerini bilmiyorum ama eğer hikaye ve timeline uyumu istiyorsan 3'ten önce San Andreas oynamalısın/izlemelisin, Catharina karakteri iki oyun arasında bağ kuruyor.

GTA 6'dan bahsettiğimiz için sadece GTA 4'ü ve DLC'lerini, sonra da GTA V hikayesi dinleseniz yeterli. Ayrıca çok alakanız olur mu bilemem ama GTA V Online'da hikayeyi devam ettiriyor. Bonus olarak bakabilirsiniz, yeterli olacaktır.

Diğer yorumlarda çok hatalar gördüm önce onları düzelteyim:

GTA oyunları birbirleriyle çok bağlantılı oyunlardır. Birbirlerinim doğrudan devam oyunları değiller, ama hikayesel olarak birbirlerini ilerletirler. Dönemsel olarak çıkan GTA oyunları kendi aralarında ortak evrene, karakterlere ve hikayeye sahiptir.

Yani GTA III, Vice City, San Andreas, Liberty City Stories ve Vice City Stories aynı evrenin oyunlarıdır. GTA 4, GTA 5 ve GTA 6 ise kendi aralarında ortak evrene sahiptir, diğer oyunlarla alakası bulunmaz.

Üç tane GTA evreni bulunuyor; 2D, 3D ve HD evreni. HD evreni GTA 4'ten sonraki oyunları kapsamaktadır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…