GTA 6 resmi Türkçe desteği ile Türkçe yama arasındaki anlaşılmayan farklar

Dublajın tadı ayrı, bu sefer gözün tamamen oyunun içinde oluyor. Odak şehirde, etrafta, atmosferde yani. Ha çok büyük dert mi değil, yavaş okumuyoruz sonuçta ama çok zevkli. Özellikle aksiyon sahnelerinde duyduğun gibi anlıyor olman oyuna başka bir heyecan katıyor.

Bunu hangi oyunlarda deneyimledin? Last Of Us'da olduğunu biliyorum ama oynamadım.

Resmi dil desteği ile dandik Türkçe yama olayı tabii ki bir olamaz. Eski GTA'lara adam gibi Türkçe yama kuracağım diye az interneti altüst etmedim. Birisi doğrudan birinci parti tarafından verilen resmi dil desteği, diğeri ise gönüllülük esaslı yapılan bir şey olduğu için tüm çevirinin performansı, çeviren kişi kadar kaliteli olabiliyor.

Bu arada çeviriyi yapan ekip ile test eden ekip ayrı oluyormuş galiba.

Bu arada çeviriyi yapan ekip ile test eden ekip ayrı oluyormuş galiba.
Bilmiyorum, çok da önemli değil. Tek bildiğim şey eskiden ne kadar dandik Türkçe yama varsa onları kullanmak zorunda kaldığımız. Günümüzde ancak adam gibi Türkçe yamalar yapılıyor ama onlar da para istiyor. Para verilen bir oyuna Türkçe yama için ekstra para vermek saçmalık olarak geldiğinden dolayı Türkçe yama olmadan oynuyorum.

Resmi dil desteği gibi bir nimet yapılabiliyorken istemek, oyuncular olarak en büyük hakkımız. Bundan da kolayca vazgeçilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

O hakkımızı alacağız, şüphen olmasın.

Çok doğru konuşmuş. O kadar emeğe karşılık bu oyun Türkçe dil desteğiyle çıkmalıydı. Şimdi artık Strauss Zelnick'in paşa keyfi ne zaman dilerse o zaman ekler Türkçe'yi.

"Take-Two Interactive'in son toplantısında paylaşılan 'zamanla GTA 6'ya yeni diller eklenecek' yönündeki açıklama, bir zafer olarak kabul edilmemelidir. Ortadaki bu belirsiz ifadeden yola çıkarak, oyunun kesin olarak Türkçe dil desteği alacağı sonucuna varmak da doğru bir yaklaşım değildir.

Türk oyuncu topluluğunun büyük bir bölümü, oyunun çıkış yaptığı ilk günden itibaren konsollarda resmi Türkçe dil desteğini görebilmek adına organize bir mücadele yürütmüş ve lansmanda bu desteği görmeyi talep etmiştir. Ancak ortaya konulan olağanüstü çabalara rağmen yayıncı firma; doğrudan talebimizi muhatap alan şeffaf bir geri dönüş yapmak yerine, zaman çizelgesi ve eklenecek dil havuzu belli olmayan, üstü kapalı bir açıklama yapmakla yetinmiştir.

Açıklamada geçen 'zamanla' ifadesinin ne kadarlık bir periyodu (bir yıl mı, yoksa iki yıl mı) kapsadığı tamamen meçhuldür. Oyuncuların lansman heyecanı yatıştıktan ve oyunun ilk çıkış dönemindeki hevesleri geçtikten çok sonra eklenecek olası bir dil paketinin, beklentileri ne derece karşılayacağı tartışmaya açıktır.

PC platformunda topluluk tarafından rahatlıkla Türkçe yama yapıldığı gerçeği göz önüne alındığında, gecikmeli bir resmi hamlenin tek oyunculu mod tarafında yaratacağı etki zayıf kalacaktır. Elbette, sonradan eklenecek resmi bir dil paketi, oyunun sürekli güncellenen ve uzun ömürlü olması beklenen GTA Online tarafı için şüphesiz çok faydalı olacaktır. Ancak bu belirsiz planlama içerisinde Türkçe'nin yer alıp almayacağı dahi henüz kesinleşmiş değildir.

Sonuç olarak yayıncı firma; Türk oyuncu topluluğunun eşine az rastlanır ve 2 yıldır yoğun şekilde devam eden bu organize çabasına karşı sağır kalmayı tercih etmiş, Türk oyuncularının duymayı beklediği o net mesajdan çok uzak bir açıklamaya imza atmıştır."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…