Ona bakılırsa aynı firma RDR1'in PC sürümü için minimum RTX 2070 istiyor. Sence ne kadar mantıklı?
Bana kalırsa RTX 2060 Super üzeri gerekir gibi. Minimum 8 GB VRAM gerekecek diye hissediyorum.
Minimum RTX2070 değil, GTX960 istiyor oyun :D?

Minimum GTX1080 ister bence. Biraz daha iyimser bakarsak GTX1660 super de isteyebilir.

Oyunda bol bol RT kullanmışlar. Açıkcası bana görsel olarak Twitter vb. abartıldığı kadar bir sıçrama gelmedi. Bunu deyince Minecraft, Roblox gibi aşırı genel kitleye hitap eden bir kitlesi olduğundan küfür de yedik. Neyse bana soracak olursan RT'den dolayı 40K serisi pek sorun yaşamaz. Belki 30K tarafı da RT ayarını nasıl sunacaklarına bağlı çalıştıracaktır. 20K üst seviye olanlar sorun yaşamasa da 2060 falan için zor olabilir. GTX serisinde ise oyunun düzgün çalışacağını sanmıyorum.

Ben işlemci tarafına da çok yükleneceğini sanmıyorum. Rockstar bilgisayar portları muazzam olmasa da, kullandığı motor BF oyunları gibi işlemciyi sömürmüyor. RRDR2'den daha fazla grafik gücü isteyeceğini düşünüyorum. Yani AM4 işlemcilerin çoğunda sorun yaşamaz. Zaten bu oyunlar ekran kartından daha çok faydalanacak şekilde geliştiriyorlar. İnsanların ağzını açık bırakan görseller(sahilde farklı fiziklere sahip insanlar veya bira şişesindeki damlalar gibi şeyleri) GPU gücüyle rahatça yapılabiliyor. Bunları çok yapan firma olmadığından insanların şaşırdığını düşünüyorum. Rockstar'ın oyunlarını tüketen biri olarak, bu konuda daha uzmanını sektörde görmedim. O yüzden böyle şeylere pek şaşıramıyorum. Yani bu konuları iyi yapacakalrdır. PS5 gibi bir konsolda bunları 30 FPS çalıştırabiliyorlarsa, masaüstü bilgisayarda belirli ayarlarda 60 FPS üstü çok rahat alırsınız.

@Şehsuvar Kementoğlu Bence RDR2 gibi dışarıdaki NPC'lerin kendi döngülerinin oyuncuyla bir bağı olmayacak. Yani görsel bir döngü olduğundan, işlemciye bir yük bineceğini sanmıyorum. Açıkcası oyuncu ile fiziksel etkileşime de gerek yok. Mesela HL2 obje fizikleri oyuncuya tamamen angarya oluşturuyordu. O dönem için inanılmazdı, ama pratikte bir faydası yoktu.

Bunun dışında 32 GB belleği artık şart koşuyorum.
Düzgün bir SSD bence 180-240 GB civarı alan kaplayabilir.
Ekran kartı için de 2080-3070-40 ve 50K türevlerinde sorun yaşanmaz gibi geliyor.

Tabii burada Windows'un RT için bazı yazılımsal destekleri gelecek. Bunlar belki AMD tarafında da RT'den dolayı can çekişen kartları kurtarabilir. AMD tarafında net bilgim yok, o yüzden şu kartlar kabaca çalıştırır diyemiyorum.

Oyunun ben önerilen 6 GB VRAM isteyeceğini düşünüyorum. Rockstar optimizasyonu da iyi yaparsa tadından yenmez.