MeReKGs67 10

Uzman
Dün şu yorumu atmıştım bir konunun altında:

"Bu arada bir eleştirim şu olacak: Polis arabasının lastiğine sıktığımız gibi arabanın işi bitiyor resmen. Bu şekilde kaçışlar çok kolay olur.

GTA 4'te çok iyi hatırlıyorum. Arabanın lastiğine sıktığımızda bizi kovalamaya devam ediyordu zamanla lastik gidip jant kalıyordu gene kovalamaya devam ediyordu. En hızlı yol şoförün kafasına ateş etmekti. Onda da eğer yanın da bir polis daha varsa ki genelde oluyordu. Şoförlüğe o geçiyordu."

X'te benim gibi düşünen insanlar gördüm. Örnek olarak şu gönderi var:

İyiye iyi, kötüye kötü demek lazım. Tamam, müzikler, ambiyans, şehir, çizim mesafesi, ortamlar, her bir NPC'nin NPC gibi gözükmemesi falan çok güzel olmuş. Onlara çok kasmışlar ama bir yandan beklediğimiz o GTA 4'deki fizik gerçekçiliğine gene yaklaşamamışlar. Ayrıca çatışma sırasında da Jason çok robot gibi hareket ediyor. Tamam silah tutuşları vesaire çok profesyonel ama hiç çatışıyormuş gibi hareket etmiyor. Yaban kalmış biraz, o çatışmada olması gereken adrenalin yok gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Katiliyorum. Her lastigi patlayan araba hemen takla atip yavasliyor mu yahu? Butun arabalar ya takla atti ya da saga sola carpti hemen. Fragmanda drama olsun diye oyle gosterildiyse anlasilabilir, sonucta burasi Netflix ve bu da bir fragman ama tum fizik boyleyse problem.

Bir sürü şeyden aranacağız ama bunun yanında. Polisten kaçmamız için araba değiştirmemiz, kıyafetlerimizi değiştirmemiz, hatta birbirimizden ayrılmamız bile gerekebilir. Aranma yıldızlarının altında tek ve iki kişinin olduğu semboller vardı. İki kişi takılırsak ihbar edilebiliriz mesela.

GTA 4'te jant üstünde gitmesi onun iyi bir fiziği veya başarılı bir fiziği olduğunu mu gösteriyor? Jant üstünde gitmek daha zordur, GTA 4 fiziği sadece şu noktayla bile saçmalamıştır yani. Oto pazarından alalım bir tane araç, 1 lastiğini jant üstünde yürütelim 300-500 metreye jant silinir.

GTA 4'ün fiziklerinin abartıldığını düşünüyorum. Ve burası script sahne muhtemelen.
Ağzından (klavyenden) bal damlıyor. Ön camdan fırlayıp 3 km uzağa fırlayan karakterimiz vardı. O araç kullanma neydi öyle? Araba sürekli patinaj halinde, virajı dönerken arkası atıyor. Fiziği bana göre çok fazla kötüydü.