Relapse 35

Üstün
Yer
Antalya
Açıkçası GTA 6 lafını ilk duyduğum anlardan beri zihnimde hep Las Vegas canlanıyordu. Vegas'ın o ışıklı kumarhane ortamı kendine has karanlık, mistik sokak atmosferi bence oyuna çok daha farklı bir hava katabilirdi.

Vice City kötü bir seçim mi? Kesinlikle değil, çok güçlü bir atmosfer zaten.

Şahsen videolarindaki ortami cok sevdim. Hem dogal yasam hem sehir hayati ic ice. Vegas olmamasi iyi oldu. Vice City kirmizi cizgimizdir. xD Neyse PC surumunu bekleyecegim zaten bakalim artik kismet oynamak.

Vice City olmasa oyunu almazdım, o kadar diyeyim. Vegas olsun Los Angeles olsun bunlar zaten bilinen şeyler, fazla şehir. Ama Vice City tamamen diğerlerinden kendini ayırıyor, çok daha farklı ve iyi bir havası var. Vegas veya Los Angeles gibi yerlerde geçen 10 oyun varsa Miami'de geçen 3 oyun vardır. Hala daha GTA Vice City'i oynadığımızda o atmosfere kapılıp gidiyoruz. Hem grafik olayını daha canlı bir dünyada daha iyi sergilerler bana göre.

GTA oyunlarındaki mekanların bariz atmosferleri var.

Mesela GTA 3 ve GTA 4: Kapanık bir Liberty City atmosferine sahip. GTA:SA ve GTA 5, çete savaşlarının bol olduğu, kirli mahalle atmosferlerine sahip.

Vice City ise renkli ve açık atmosfere sahip.

3D evreninde bu atmosferlere sahip oyunlar var. HD evreninde ise sadece 4 ve 5 var. Bu yüzden açık bir atmosfere ihtiyaç vardı.

Gelecek oyunun atmosferini büyük ölçüde etkilemiş ve renklendirmiştir. Bu yüzden Vice City seçilmesi kesinlikle iyi oldu. Las Venturaa ve San Fierro, San Andreas'ın atmosferi ile zaten aynıydı. Bunlardan biri olsaydı modlanmış GTA 5 hissiyatı veren bir oyun gelebilirdi. Las Venturas kumar havası vermek zorunda değil. Aynı havayı Vice City de verebilir.

Değil. Los Santos'dan başka bir yerde geçmemeliydi. Veya GTA SA gibi üç şehri de barındırmalıydı.

Los santosda düz gezinmeyi keşif yapmayı keyifli bulmuyorum. Şu an GTA 5'e girsem gezmekten keyif almam, dümdüz şehir hiçbir olayı yok. Fakat Miami bunlardan çok farklı. Yürümenin bile keyif vereceği bir yer.

Las Vegas şehri Mojave çölünün içerisinde yer alan boğucu ve monoton bir şehir coğrafi yapısı itibari ile. Yani GTA'nın atmosferine ters üstelik deniz yok.
Las Vegas Fallout, Wasteland tarzı oyunlara çok daha doğal oturuyor.

Açıkçası GTA 6 lafını ilk duyduğum anlardan beri zihnimde hep Las Vegas canlanıyordu. Vegas'ın o ışıklı kumarhane ortamı kendine has karanlık, mistik sokak atmosferi bence oyuna çok daha farklı bir hava katabilirdi.

Vice City kötü bir seçim mi? Kesinlikle değil, çok güçlü bir atmosfer zaten.

Vice City şehir olarak iyi olsa da benim hala daha favorim Liberty City. Ben karanlık temaları daha çok seviyorum. LC'ye benzer olarak San Fierro diyebilirim. Kötü tercih değil ama benim beğendiğim bir harita değil sadece.