Evet, hatta GTA VI için en mantıklı şehir Vice City'di çünkü HD oyunlarda işlenmeyen tek şehirdi.

Eski oyun üçlemesine bakacak olursanız da GTA serisinin şehir sıralamasının bir döngüyle ilerlediğini görebilirsiniz. 3D üçlemesinde önce Liberty City > Vice City > Los Santos şeklinde ilerledi. 3D'nin yan oyunlarını da sayacak olursak; Liberty City 3 kez, Vice City 2 kez, Los Santos ise 1 kez karşımıza çıkıyor.

Bu sıralamayı HD üçlemesine uyarlayacak olursak da sıralama aşağı yukarı aynı sıralama ile yapıldığını görebilirsiniz. Önce GTA Chinatown Wars, GTA 4 ve DLC'leri ile Liberty City toplam 4 kez; GTA V ve Online'ı ayrı oyunlar olarak sayarsak Los Santos 2 kez karşımıza çıktı.

Bu sıralamada eksik olan tek şehir Vice City'di ve o da sonunda GTA Vı ile geliyor. Rockstar'ın artık bu şehri kullanması gerekiyordu ve kullandılar, bu yüzden GTA VI için Vice City en mantıklı karar.

Ilk GTA 5'i oynadigimda bu ne demistim fizik yok bayağı bir eksik kalmis oldugu ciddi manada fark ediliyordu. Buyuk haritasi ve icerik acisisndan tutuldu bence. Hikayeside guzeldi. Yoksa GTA 4 bence de zirvede hala.

Bence GTA 4'ün şehir tasarımı da GTA 5'ten daha başarılı bu arada. Özellikle ara sokaklar, binaların arasındaki boşluklar, küçük detaylar ve şehrin genel atmosferi çok daha özenli hissettiriyor. GTA 5 teknik olarak daha büyük ve daha detaylı olabilir ama GTA 4'ün şehir tasarımında daha fazla karakter var. Liberty City'de amaçsızca dolaşırken bile her sokak ayrı bir şey anlatıyor gibi.

Ilk GTA 5'i oynadigimda bu ne demistim fizik yok bayağı bir eksik kalmis oldugu ciddi manada fark ediliyordu. Buyuk haritasi ve icerik acisisndan tutuldu bence. Hikayeside guzeldi. Yoksa GTA 4 bence de zirvede hala.

Fizik önemli ama fizikten ziyade haritada bence canlılık yok. GTA 5'ten bu yüzden nefret ediyorum. Haritada küçücük sadece köşeye sıkıştırılmış bir şehir ve haritanın tam ortasında neredeyse %75'ini kapsayan bir dağ var. Bana sen yaşayan bir dünya verecekken dağ veriyorsun. Canlıların olup olmaması benim için önemli değil. Onlar detay işler. Senin ana odağın şehir tasarımı olmalı her zaman. IV'e yakın şehir tasarımını en son Cyberpunk'ta gördük. Onu da bu yüzden beğendiğimi zaten 170 saat oynamamla kanıtlayabilirim.

Fizik önemli ama fizikten ziyade haritada bence canlılık yok. GTA 5'ten bu yüzden nefret ediyorum. Haritada küçücük sadece köşeye sıkıştırılmış bir şehir ve haritanın tam ortasında neredeyse %75'ini kapsayan bir dağ var. Bana sen yaşayan bir dünya verecekken dağ veriyorsun. Canlıların olup olmaması benim için önemli değil. Onlar detay işler. Senin ana odağın şehir tasarımı olmalı her zaman. IV'e yakın şehir tasarımını en son Cyberpunk'ta gördük. Onu da bu yüzden beğendiğimi zaten 170 saat oynamamla kanıtlayabilirim.

Ben GTA V'i ilk oynadığımda “oha bu şehirde haritada kaybolurum” demiştim ama sonradan doğru düzgün ezberledim. Hele Online'a uçan motoru getirdikleri zaman zaten mapin bütün olayı bitti, artık herhangi bir online FPS oyunundaki map nasıl ezberleniyorsa GTA online haritasını da öyle ezberliyorsun.

Ilk PC aldigimda kesinlikle GTA 4'u indirecem sonradan cikan 2 hikayeli ek paketle. Onu bitiremedim.

Ben GTA V'i ilk oynadığımda “oha bu şehirde haritada kaybolurum” demiştim ama sonradan doğru düzgün ezberledim. Hele Online'a uçan motoru getirdikleri zaman zaten mapin bütün olayı bitti, artık herhangi bir online FPS oyunundaki map nasıl ezberleniyorsa GTA online haritasını da öyle ezberliyorsun.

GTA Online'a hiç girmedim bile. Çok kötü.

Gerçekten saçmalıyorsunuz ya. Oyun o dağ bölgeleri dışında hâlen San Andreas'tan çok büyük. Uzak konumlara dümdüz yol ile gittiğiniz için oyun size küçük geliyor.

Haritanın oyuncuya nasıl hissettirdiği önemli aslında. San Andreas nedense çok daha büyük ve dolu hissettiriyor şehirler, kasabalar, ara yollar ve bölgeler birbirinden daha farklı tasarlanmış. GTA V'te ise özellikle uzak yerlere dümdüz yollarla gidince mesafe daha kısa geliyor. Yani ölçü olarak GTA V büyük ama tasarım ve ölçek hissi açısından San Andreas bana daha büyük geliyor. Zaten bununla ilgili bir sürü video da var.