GTA 6'yı Türkçe oynatacak program önerisi

NathanDrake

Çalışkan
Arkadaşlar herkese selam ve iyi sosyaller.

Umarım GTA 6, Türkçe dil desteği ile çıkar. Ama eğer çıkmazsa bazı programlar ile Türkçe oynamaya çalışacağım. Bende XBOX olduğu için bilgisayar üzerinden oynayabilirim. Ama ekran üzerinden (OCR) çeviri programı bulmakta zorlanıyorum. Mort denedim, hiç stabil çalışmıyor. Windowtranslate denedim, o da bazen iyi, bazen kötü. Bazıları da çok yavaş çeviriyor.

Sizin bildiğiniz ve önerebileceğiniz program var mıdır? Önemli olan hızlı çevirmesi. Çeviri kalitesi de keza önemli ama önceliğim ne kadar hızlı çevirirse, o kadar iyidir.

Bu tarz programlar ekrandaki görüntüyü algılayıp çeviri yapıyor. Bu tarz programların sorunları var.

Birincisi hızlı çevirmesi gerekiyor o yüzden sistem pek stabil çalışmıyor.

İkincisi ekrandaki metini ocr yaparak çıkarması gerekiyor. Ocr çok harika bir metot değildir, ekrandaki yazıların tümünü doğru algılayamaz, eksik veya yanlış algılama yapar. Hardsub yapılmış videodaki altyazıları çıkarırken bile arada hatalar yapabiliyor. Bu sistemin televizyondaki/ekrandaki görüntüyü anlık olarak çıkarıp düzgün çevirmesi imkansız.

Üçüncüsü AI çeviri olduğu için gerçek bir çevirmenin yerini tutacak bir sistem değil. Yanlış ve eksik çeviriler yapacaktır.

Kısacası bu tarz kötü programlar kullanıp oyun zevkinizi baltalamak yerine ya İngilizce oynayın; İngilizce öğrenip oynayın ya da Türkçe yamanın çıkmasını bekleyin. Criminal277 isimli bir çevirmen var, Rockstar oyunlarına Türkçe yama yapıyor. Çevirisi de çok iyidir, elle çeviri yapıyor. Onun GTA 6 PC için yapacağı Türkçe yamayı bekleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…