Sürprizbozan GTA IV ciddi hikaye anlatıyor muhabbeti nereden çıktı?

GTA 4'ü 120 saat oynadım, severim hani, iyidir ama bu ciddi hikaye muhabbeti nereden çıktı, ben onu anlamlandıramıyorum. Zira GTA 4 bence hiç ciddi bir hikayeye sahip değil. Hani ciddi olan tek tarafı şehrin atmosferi ve atılan gri filtre bence. Mesela en basitinden örnek vereyim. Niko ile Roman'ın oyunun başındaki eve gittiği sahnede Niko, savaş hakkında uzun ve felsefik tirat attıktan sonra Roman'ın uyuya kaldığını fark edip kızıyordu ve bence sahne bayağı ciddiyetten uzak ve eğlenceliydi; hatta dalga geçiyor gibiydi. Ya da Niko ve Roman'ın Faustin'in tarafından kaçırılıp bodrumda tutsak tutulduğu sahnede Roman'ın çığlıkları ve Niko'nun Faustin'e verdiği sarkastik cevaplar epey eğlenceliydi. Ya da başka bir örnek, Little Jacob. Adamın Jamaikalı bir keş olmasının absürdlüğünü geçtim, inanılmaz komik bir aksanla konuştuğu için epey ilginç bir ton katıyordu oyuna, yine ciddiyetten epey uzak.

Bu GTA 4 çok ciddi bir oyun muhabbeti nereden çıktı acaba, bunu merak ediyorum ben çünkü GTA 4'te klasik GTA'nın "ana karakter normaldir ve çevresindeki manyakların davranışlarını garipser" mantığı ile anlatılmış tüm oyun. Bu tamamen atmosferden gelen bir şey mi?

Ben GTA 4'ün Amerikan Rüyası'nın gerçek yüzünü anlatıyor falan muhabbetlerine de katılmıyorum çünkü hani yaptığı tek şey, oldukça yüzeysel bir Amerikan kültürü eleştirisiymiş gibi geliyor. Hani mesela Mafia 2 bence bu muhabbeti çok daha iyi yapıyordu, o acımasızlığı çok daha derin hissettiriyordu. GTA 4 ise aslında bayağı uçuk kaçık bir New York hikayesi. GTA 4'ü dediğim gibi seviyorum ama hikayesel olarak daha iyi bulduğum GTA oyunları var.

Hikayenin ciddi olmasıyla hikayenin ciddi anlatılması farklı şeyler

40 saatin 2 saati falan hikaye, o da 1 saati başta 1 saati sonda. Geri kalan kısmı da sürekli çatışmalar vs.
Bence epey abartılmış bir oyun.

Hikayenin ciddi olmasıyla hikayenin ciddi anlatılması farklı şeyler
Kesinlikle ve GTA 4 temelinde de bence bahsedilen ciddiyeti kaldırabilecek bir şey anlatmıyor. İntikam konusunun üstüne düşseler belki daha iyi olabilirdi ama intikamı unuttum ben oyunu oynarken. Lore'a bakınca savaştan kaçan Sırbıstanlı adamın Amerikaya gelip suça bulaşması fakat asıl anlatılan hikayede karısı kızıyor diye sessiz olmamızı söyleyen bir mafya babası var oyunda mesela. Hani potansiyeli de harcamışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…