Ben olsam oynamasam da almazdim sebebi ise Rockstar Games bu isin iyice icine etti. 14 yil sonra yenisini cikarmasi. Resmen aç gozluluk. Yap soyle bir 100 lira falan 13 yillik oyun yazik gunah resmen sömürüyor dunyayi bu oyun uzerinden. Oyun basarili ama Rockstar Games'in yaptigi etik degil.

@ProfTech, hocam aslında aç gözlülük değil. Bu PS 5 sürümü zorunluydu, 60 FPS ve 4K. İnsanlar PS 5 alıp PS 4 özellikleriyle oynamak istemez. Ek olarak PS 5 sürümü 3 yıl önce çıkış yaptı.

Ben oyunu 1 yıl önce 600 TL iken indirimde 200 TL'ye aldım. Dolar oyunların fiyatlarını belirliyor, malum ekonomimiz. Zaten PS Store'ye bu aralar zam geldi, 90 TL olan The Last of Us Remastered birden 700 TL oldu. Sadece dolar kuru değil Sony'de zam yapıp duruyor.

@ProfTech, hocam aslında aç gözlülük değil. Bu PS 5 sürümü zorunluydu, 60 FPS ve 4K. İnsanlar PS 5 alıp PS 4 özellikleriyle oynamak istemez. Ek olarak PS 5 sürümü 3 yıl önce çıkış yaptı.

Ben oyunu 1 yıl önce 600 TL iken indirimde 200 TL'ye aldım. Dolar oyunların fiyatlarını belirliyor, malum ekonomimiz. Zaten PS Store'ye bu aralar zam geldi, 90 TL olan The Last of Us Remastered birden 700 TL oldu. Sadece dolar kuru değil Sony'de zam yapıp duruyor.
Demek istedigim GTA 5 ciddi indirime girmesi lazim. 700 liraya yakin fiyati bile cok. Hangi platformda oynarsan oyna. O kadar çok fanı varken oyunu kaynaklarini yeni oyunu gelistirmeye ayirmak yerine ac gozluluk yapmalari ve buna devam etmeleri canimi skıyor.

@ProfTech, oyun çıkalı 12 sene olmuş. Dediğiniz gibi her ne kadar başarılı olsa da bu kadar eski bir oyun için bu fiyatlar pahalı. Demek ki Rockstar oyunu hala peynir ekmek gibi satıyor o yüzden ciddi indirimler yapmıyor. Belki GTA 6 çıkınca GTA 5 fiyatları düşer. Haricinde düşeceğini düşünmüyorum.

@ProfTech, oyun çıkalı 12 sene olmuş. Dediğiniz gibi her ne kadar başarılı olsa da bu kadar eski bir oyun için bu fiyatlar pahalı. Demek ki Rockstar oyunu hala peynir ekmek gibi satıyor o yüzden ciddi indirimler yapmıyor. Belki GTA 6 çıkınca GTA 5 fiyatları düşer. Haricinde düşeceğini düşünmüyorum.

Iste olay o bak cumlenin icinde cevabi. GTA 6 icin neden 15 yil bekliyoruz? Bir ömür neredeyse. Ayıp diye bir şey var. 5 yil sonra cikarsin. Normal olarak şu an GTA 7'yi konusmamiz lazim. GTA 7'yi bu boyle giderse artik 50-60 yasimiza geldigimiz goruruz. Zaten Rockstar tekel bu konuda.

@ProfTech, haklısınız. Bir oyunun yeni serisi için bu kadar beklemek aşırı fazla bir süre. Bence Rockstar 5 yılda bir de çıkarabilir ama işine gelmiyor. Online bölümünden dünya kadar para kazandıkları için yeni seriyi çıkartmak istemezler tabii.

Ancak bu tarz AAA kaliteli oyun yapmak kolay değil. Diğer oyun serilerine de bakarsak bu durum aşağı yukarı aynı. Örneğin The Last of Us, 2013-2020.