Çözüldü GTA V Mouse hareketinde FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Armi3067

Başarılı
Yer
İstanbul, Küçükçekmece
Arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar dilerim. GTA V'te sabit bir şekilde herhangi bir girdi yapmadığım takdirde yüksek ve frametime gayet stabil FPS alıyorum, fare hareketleriyle girdi yapınca frametime doğası gereği minimal bir şekilde hareketleniyor fakat FPS tarafında ciddi bir kayba uğruyorum sebebini bilen var mıdır?

• AMD Re-Size Bar açık
  • AMD Anti-Lag açık
  • RAM EXPO 1 Profili ve Low Latency Mode / High Bandwith Mode açık
  • Stabil O.C. Uygulandı
  • BIOS üzerinden PCIeX16 4.0 zorlu modda, Auto'da değil
  • Monitör ayarları üzerinden Low Input Lag Mod açık

Mouse bıraktığımda hiçbir hareket olmadığında eski haline geri dönüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Fluid Motion Frames açık mı kontrol panelde?

Hayır FreeSync ve AFMF kullanmıyorum dediğim gibi sadece AMD Anti-Lag açık Adrenalin Software üzerinde. AFMF de bu tarz hareketlerde dinamik olarak devre dışı bırakıyor ve almam gereken saf FPS'i alıyorum onu biliyorum. Fakat o teknoloji kapalı.

Oda kapalı.
AMFM kullandığım zamanlar Boost özelliğinde açıyordum ki hareketli sahnelerde FPS düşmesin diye fakat hepsi kapalı 2 haftadır kullanmıyorum.

Radeon Boost olarak geçebilir.

İstersen sürücüyü DDU ile kaldır ve panel olamadan sadece sürücüyü kur.

Driver Only olarak mı diyorsunuz tabii ki denerim.

Aynı sisteme sahip sadece ekran kartı RTX 3080 10GB olan bir arkadaşıma da aynı testi yaptırdım onda da aynı şekilde 165 kare hızlarından mouse hareketleri ile 145 kare hızlarına kadar düşüş yaşıyor. Garip

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (22).webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürlerimi iletiyorum dediğim gibi şu an Valorant oynuyorum ve bu tarz bir durum yok, normal dediyseniz zaten sizin lafınızın üstüne dahasını tanımam. İyi akşamlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…