Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Armi3067

Başarılı
Yer
İstanbul, Küçükçekmece
Arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar dilerim. GTA V'te sabit bir şekilde herhangi bir girdi yapmadığım takdirde yüksek ve frametime gayet stabil FPS alıyorum, fare hareketleriyle girdi yapınca frametime doğası gereği minimal bir şekilde hareketleniyor fakat FPS tarafında ciddi bir kayba uğruyorum sebebini bilen var mıdır?

• AMD Re-Size Bar açık
  • AMD Anti-Lag açık
  • RAM EXPO 1 Profili ve Low Latency Mode / High Bandwith Mode açık
  • Stabil O.C. Uygulandı
  • BIOS üzerinden PCIeX16 4.0 zorlu modda, Auto'da değil
  • Monitör ayarları üzerinden Low Input Lag Mod açık

Mouse bıraktığımda hiçbir hareket olmadığında eski haline geri dönüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce bu sorun işlemci kaynaklı idi. İşlemcin nedir?

AMD Ryzen 5 7500F, denetim masasında güç planı yüksek performans modunda. Onun dışında BIOS'ta işlemci ile ilgili hiçbir ayara dokunulmadı C-states vb. şu anda stok olarak çalışmakta ve üzerinde DeepCool AG400 soğutucu mevcut, Arctic MX-4 termal macunu ile.

İlk defa yaşadığım için bu tarz bir durum ve oynadığım first person shooter oyunlarda mevcut değil bu tarz bir durum, GTA V'te fark edince bir sorun olduğunu düşündüm. Sizce normal ise bir beklentim yok sadece merak ettiğim konu bunu neden yapar? Fare hareketine 20FPS gözüme fazla geldi fakat yüksek olasılıkla bu durum işlemci 6 çekirdekli olduğundan kaynaklanıyor. Tahminimce çekirdek sayısı artınca FPS daha az etkilenir. Bu girdiler daha fazla etkiliyor. Örneğin 4000Hz mouse ile girdi yapınca işlemci kullanımını, 1000Hz'lik mouse göre daha fazla etkilemesi gibi bir durum. Çekirdek sayısı artarsa bu FPS düşüşü daha aza iner diye düşünüyorum bilmiyorum doğru muyum? Açıklarsanız sizce neden normal olduğunu sevinirim Recep Bey.

Şimdi videoyu izledim. Nasıl bir beklentin var bilmiyorum ama 20 FPS düşüşü fare hareket ettirince normal bence.
Recep hocam ama işlemci tam yükte değil ki. İşlemciye ekstradan binen bir yük. GPU hâlen %100. GTA 5 gibi ekran kartı ağırlıklı bir oyunda bana biraz fazla gibi geldi sanki. 5-10 belki neyse de daha önce hiç bu kadar büyük düşüş yaşamadım.

Ayrıca mouse kaç HZ? 4000 falansa normal olabilir.

İlk defa yaşadığım için bu tarz bir durum ve oynadığım first person shooter oyunlarda mevcut değil bu tarz bir durum, GTA V'te fark edince bir sorun olduğunu düşündüm. Sizce normal ise bir beklentim yok sadece merak ettiğim konu bunu neden yapar? Fare hareketine 20FPS gözüme fazla geldi fakat yüksek olasılıkla bu durum işlemci 6 çekirdekli olduğundan kaynaklanıyor. Tahminimce çekirdek sayısı artınca FPS daha az etkilenir. Bu girdiler daha fazla etkiliyor. Örneğin 4000Hz mouse ile girdi yapınca işlemci kullanımını, 1000Hz'lik mouse göre daha fazla etkilemesi gibi bir durum. Çekirdek sayısı artarsa bu FPS düşüşü daha aza iner diye düşünüyorum bilmiyorum doğru muyum? Açıklarsanız sizce neden normal olduğunu sevinirim Recep Bey.
Ben 4 çekirdekli işlemcimde bile %20'lik düşüş yaşamadım.

Recep hocam ama işlemci tam yükte değil ki. İşlemciye ekstradan binen bir yük. GPU hâlen %100. GTA 5 gibi ekran kartı ağırlıklı bir oyunda bana biraz fazla gibi geldi sanki. 5-10 belki neyse de daha önce hiç bu kadar büyük düşüş yaşamadım.

Ayrıca mouse kaç Hz? 4000 falansa normal olabilir.

Ben 4 çekirdekli işlemcimde bile %20'lik düşüş yaşamadım.

SteelSeries Rival 3 Wireless, video kaydını şimdi sizlerle paylaşacağım ama oyun iyice kafayı yedi. Video kaydını başlatıyorum 144FPS sabit, fare girdisi yapınca 1FPS bile düşmüyor 144FPS almaya devam ediyorum. Kaydı durduruyorum almam gerektiğim FPS'e geri düşüyor 101-106FPS ve fare hareketleri ile ilk videodaki gibi tekrar 80+ FPS'lere kadar düşüyor, kaydı açıyorum 144FPS oluyor tekrar. Oyunu kapat-aç yaptım tekrar test ettim tüm çekirdekleri kontrol ederek ilk videodaki gibi 101-106 FPS arası alıyorum hareket ettirince 80+ FPS. Fakat oyun yine bozuldu galiba video kaydını durduruyorum mouse girdisi yapmıyorum 80+ FPS, fareyi hareket ettiriyorum 70+ FPS alıyorum.
1-)

2-)

3-)

Anlattıklarımın video hali üstteki linklerde mevcut.

Her şey aynı hiçbir değişen yok fakat her video kaydını açıp kapatmamda kalıcı veya video esnasındaki aldığım kare hızları değişiklik göstermekte. BIOS sürümüm güncel, Chipset sürüm güncel, Ekran Kartı sürücüm güncel, girdi yaptığım klavye, fare gibi bileşenlerimin driver ve programları güncel.

Özellikle 2. videoda 144FPS alıyorum daha sonra AFK kaldığım için oto FPS kamerasına geçiş yapıyor mouse ile ufak bir girdi yapıp eski sahneye geri dönüyorum başta 144FPS alıyorken bir anda 105FPS oluyor aynı sahnede.

3.video kaydını durdurduktan sonra ise aldığım maksimum FPS 85 oldu ve girdi yapınca 65 kare hızlarına kadar düştü.