25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Script Hook + Native Trainer kurdum fakat klavyemde NumLock kısmı olmadığı için tüm ayarları kontrol edemiyorum. Bunu değiştirebilir miyim?

Script Hook + Native Trainer kurdum fakat klavyemde NumLock kısmı olmadığı için tüm ayarları kontrol edemiyorum. Bunu değiştirebilir miyim?
Evet, GTA V Script Hook ve Native Trainer kullanarak kontrol tuşlarını değiştirmek mümkündür. İşte adım adım nasıl yapabileceğin:

1. Script Hook'u Bul: GTA V kurulum dosyalarına git ve Script Hook'un bulunduğu klasörü aç. Genellikle, bu "scripts" klasöründe veya oyunun ana dizininde yer alır.

2. Trainer Dosyalarını Aç: Native Trainer dosyalarını açmak için NativeTrainer.asi ve ScriptHookV.dll dosyalarını bul. Bunun için genellikle TXT veya INI uzantılı bir yapılandırma dosyası bulunur.

3. Yapılandırma Dosyasını Düzenle:
- Eğer bir yapılandırma dosyası varsa (örneğin NativeTrainer.ini), bu dosyayı not defteri gibi bir metin düzenleyici ile aç.
- Kontrol tuşlarını değiştirmek için ilgili satırları bul. Genellikle “NumPad” ile belirtilen tuşlar yer alır.

4. Yeni Tuşları Belirle:
- İhtiyacına göre, "NumPad" tuşlarının yerine kullanmak istediğin tuşları yaz. Örneğin, “NumPad1” yerine “F5” ya da başka bir tuş belirleyebilirsin.
- Kaydetmeden önce dosyanın formatını kontrol etmeyi unutma.

5. Değişikliklerinizi Kaydedin: Değişiklikleri yaptıktan sonra dosyayı kaydet ve kapat.

6. Oyunu Başlat: GTA V'i yeniden başlat. Değişikliklerin etkili olması için oyunu kapatıp açman gerekebilir.

7. Tuştan Garanti Ol: Oyuna girdikten sonra, yeni tuş kombinasyonlarının çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Eğer sorun devam ederse, kullanım kılavuzları veya topluluk forumları üzerinden daha fazla yardım arayabilirsin. Unutma, oyunun modding toplulukları genellikle özelleştirme konusunda faydalı bilgiler sunar.