Düz PS5 konsola da 2026 yılında 30 FPS oyun gelirse gerçekten ayıp olur ama.

Donanım yetmiyorsa da baştan sadece Pro diye duyulmalılar.

Bugüne kadar çıkmış olan GTA'lar ve RDR'ler hatta Bully ve Max Payne'lerde dahil olmak üzere hiçbir Rockstar yapımı konsollara 60 FPS desteği ile gelmedi. GTA6'nın da geleceğini zannetmiyorum. Rockstar özellikle GTA ve RDR serisinde donanımın tüm nimetlerinden yararlanıyor.

Dolayısı ile yüksek görsel kalite, dünya detayları, NPC yoğunluğu, fizik sistemleri gibi unsurları mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak için 30 FPS'i tercih etmeleri daha olası geliyor bana.

Herkesin beklentisini tabii ki karşılamayacak ama büyük çoğunluğunkini karşılayacak. Zaten birkaç yayıncı ve YouTuber övse peşinden aynı yorumu yapacak binlerce insan var. Şahsen sızan videolardan yola çıkarak oyun tam istediğim gibi duruyor. Single player oynayan benim gibiler için hikaye sonrası da yapacak bir şeyler olacak gibi. Tıpkı RDR2'deki gibi oyuna ağırlık katmaları çok hoş olmuş.

Fazla bir beklentim yok, oyunun mekaniğini 2 temel unsur oluşturuyor: Araba sürmek ve silah kullanmak. 2'si de gayet iyi duruyor. Grafikler 4 yıl önce de yeterliydi şimdi de. Tek eksik GTA IV ve RDR serisi gibi bir hikaye anlatımı, umarım öyle olur. Bu dediğim 2 mekaniği sağlam şekilde bulunduran oyun sayısı çok az.

Bence GTA VI'nın en büyük rakibi başka bir oyun değil, insanların kafasında yıllardır oluşturduğu GTA V. Rockstar ne kadar iyi bir oyun yaparsa yapsın, herkesin kendi hayalindeki oyunu birebir karşılaması mümkün değil. Çıktığında “GTA 5'in grafikleri iyileştirilmiş” diyenler kesin olacaktır ama bu biraz da ilk günkü beklentilerin etkisiyle söylenecek. Bana göre asıl değerlendirme çıkış heyecanı geçtikten sonra yapılmalı; çünkü bazı oyunların değeri ilk gün değil, yıllar geçtikçe anlaşılıyor.

Herkesi memnun etmek zordur. Özelliklede çok geniş bir kitlenin beklentisi çok yüksek ise işiniz daha da zordur. Kendileri balonu şişirdiler çok beklettiler. Ara ara bize oyundan bir şeyler gösterselerdi balon bu kadar şişmezdi. Zaten balon patlamaya yakın hatta patladı diyebiliriz sızıntılarla bir. Belli bir kitle sevecek belli bir kitle GTA 5 kopyası diyecek. Sebebi ise oyunun kötü olması değil, kendi beklentilerinin aşırı yüksek olması olacak. Rockstar bugüne kadar kötü bir oyun yapmadı. Hayatımda oynadığım oyunlar arasında en az bug'lara sahip oyunlarda Rockstar'a aitti.