Oyun yaklaşık 5 yılda çıktı. Elder Scrolls 6, Cyberpunk gibi önce duyurup sonra yıllarca bekletmediler. Tüm süreç kronolojik olarak aşağıda yer almaktadır:
  • 4 Şubat 2022: Oyun ilk defa duyuruldu.
  • 19 Eylül 2022: Tarihin en büyük sızıntılarından biri yaşandı. Rockstar görüntülerin gerçek olduğunu doğruladı. Oyunun Vice City'de geçeceği ve kadın karakter olacağı kesinleşti. Karakterlerin ismi bile kesinleşti.
  • 8 Kasım 2023: Günlerdir konuşulan söylentilerden sonra oyununun fragmanının Aralık başında geleceği açıklandı.
  • 1 Aralık 2023: Fragman tarihi 5 Aralık Salı günü olarak açıklandı.
  • 5 Aralık 2023: Fragman ilk önce sızdı. Sızdığı için yayımlanması planlanan saatten epey önce yayımlandı. Türkiye saatine göre 17.00'de yayımlanması bekleniyordu. Ancak bize göre gece saatlerinde yayımlandı. Çıkış tarihi 2025 olarak açıklandı. Net tarih belirtilmedi.
  • 16 Mayıs 2024: Oyunun çıkış tarihi Sonbahar 2025 olarak güncellendi. Net tarih yine belirtilmedi.
  • 2 Mayıs 2025: Oyun, 26 Mayıs 2026'ya ertelendi.
  • 6 Mayıs 2025: Oyunun 2. fragmanı yayımlandı. Aynı gün Rockstar kendi web sitesine 70 ekran görüntüsü yükledi.
  • 6 Kasım 2025: Oyun, 19 Kasım 2026'ya ertelendi.
  • 18 Haziran 2026: Oyunun resmi kapağı yayımlandı. Aynı gün ön siparişlerin 25 Haziran'da açılacağı açıklandı.
  • 25 Haziran 2026: Oyun her ülkenin kendi saatine göre saat 00.00'da ön siparişe açıldı.
Beklenen gelişmeler:
  • Fragman 3
  • Fragman 4 (GTA IV'da vardı.)
  • Oynanış fragmanı
  • Çıkış fragmanı (Launch trailer)
  • Online fragmanı
  • PC çıkışı açıklaması
  • PC fragmanı
  • PC çıkış fragmanı
  • PS6 duyuruları

Son düzenleme:
GTA 6 projesi tam olarak ne zaman başladı? 2019 diyorlar, bu konuda bir bilgi var mı?
2019'da tam geliştirme sürecine başladılar, 2023'te oyun bitmişti. Bu kadar ertelenme süreci, optimizasyon ve genel cilalama ile pazarlama stratejisi. GTA 6, 3.5 yılda geliştirildi; taslak aşaması hariç, o sayılmıyor. Onu katarsan 8 yıl. Başka firma olsaydı, 2023 haliyle piyasaya salardı, milyonlarca satıp 5 yıl güncelleme getirirdi, biliyorsunuz.

Az önce önüme bir paylaşım düştü. Ne kadar doğrudur orasını bilmem. GTA 6'nın normal PS5'de 60FPS olacağı, 2K'da da 60FPS olup 4K'da ise 30FPS olacağı söyleniyordu. Bunun Sony tarafından resmi olarak doğrulandığını belirtiyordu videoda. Dediğim gibi ne kadar doğru bilmiyorum. Ben Sony tarafından böyle bir açıklamaya denk gelmedim. Downgrade mevzusu dönüyor, eğer cidden böyle bir şey söz konusu ise 60FPS çok olası. Bir diğer söylentide görsellerin farklı zaman diliminde farklı mevsimlerde çekildiği.

Şu uzun sürede 2 tane yayımlanmışken, dördüncü fragman gelmez. 5 ay gibi bir sürede 2 fragman geleceğini düşünmüyorum. Belki Hype'ı arttırmak için ağustos sonu ve eylül ayı ortasında 3. fragman gelebilir.