Kendi dilimize sahip çıkmak bir firmanın oyununa eklemesi ile olmuyor. Bir dile sahip çıkmak o dilde yanlış kullanımları düzeltmek ile vesaire olur. Kusura bakmayın ama sadece bir oyun üzerinden bu kadar savunma yapmanın bir manası yok. Şayet bu dillerden birini bile bilip oyunu anlıyor olsaydınız şu an bu konuşmayı yapmıyor olurduk. Ben dil düşmanı değilim ancak bir firma ısrarla oyununa bir dili eklemiyorsa, "hayır eklemeyeceğiz" şeklinde bir cevap vermiyorsa bile boş duvara konuşarak vakit harcamak yerine dil öğrenebilirsiniz. Bu dediğim kötü bir şey değil aksine size faydası olacak bir şeydir.

Rockstar Games oyuna Türkçeyi eklemiyor, konu bu. Sahip çıkmamız, baskı kurmamız gerekiyor mu? Evet. Sahip çıkmaksa her yerde çıkılır, kategorisi yoktur bunun. Ben İngilizce, Almanca, Çince öğrenmek zorunda değilim. Benim dilime hak ettiği değer verilecek, öyle ya da böyle verilecek. Daha öncede söylemiştim, Rockstar Games tamamen art niyetli, bu kadar görmezden gelinemeyiz. Üstüne bir de arada senin gibi birileri çıkıp "kanzi bra Türkçe zaten Low sen git İngilizce ogren alfa ol bu konusmaları yapmana gerek kalmasın ehE" dediği için kendi içimizde bile bölünüyoruz. Yazık ya ne diyeyim.

Yavrucum sen benim İngilizce bilmediğimi nereden biliyorsun acaba? Hayır bilmiyor olsam bile bu adam bana özel dil çıkarmak zorunda. Bu pazardan ekmek yiyorsan, bu pazara önem göstermek zorundasın, bu kadar.

Dünyada İngilizce bilen insan sayısının en yüksek olduğu ülkelerde bile insanların kendi dilinde çıkarılabiliyor, sence mesele dil bilmek mi? Senin gibi aklı olmayıp fikri olan insanları kaale bile almamak lazım da işte.
Çıkarmak zorunda olduğuna dair bir kural var mı varsa nerede yazıyor ?

Dil bir kaç sene sonra hype'ını kaybedecek oyuna ekleterek savunulmaz bunu da sizin gibi aklı olmayanlara anlatmak lazım önce. Ne yazık ki ülke gündemindeki problemlerin bir tane oyuna ekletilmeyen dilimiz için daha az önemli olduğunu düşünür gibi konuşuyorsunuz.