Bu iki eklentiyi kullanmadan sorunu çözdüm. Nemo yazılımı, zamanında bu sorun için bir çözüm geliştirmiş. Dosya yöneticisi olarak varsayılan Nautilus kalacak ama masaüstü ikonlarını Nemo yönetecek şekilde ayarlamayı başardım. Rehberi birazdan hazır olur.
All the features Nautilus 3.4 had and which are missing in Nautilus 3.6 (all desktop icons, compact view, etc.)
github.com
Umarım işinize yarar hocam.
All the features Nautilus 3.4 had and which are missing in Nautilus 3.6 (all desktop icons, compact view, etc.)
GitHub - linuxmint/nemo: File browser for Cinnamon
File browser for Cinnamon. Contribute to linuxmint/nemo development by creating an account on GitHub.
Öncelikle sorunun sebebini anlamamız lazım: GNOME masaüstü ortamının felsefesi sebebiyle masaüstünde ikonlar gözükmüyor. Bu sorunu Nemo dosya yöneticisi ile çözeceğiz. Linux Mint geliştiricileri, GNOME'daki bu duruma tepki olarak Nemo yazılımında bu özelliği sürdürmüşler.
github.com
Öncelikle Nemo dosya yöneticisini paket yöneticisi ile yükleyelim. Ben Arch Linux kullanıyorum, bunun için
GitHub - linuxmint/nemo: File browser for Cinnamon
File browser for Cinnamon. Contribute to linuxmint/nemo development by creating an account on GitHub.
Öncelikle Nemo dosya yöneticisini paket yöneticisi ile yükleyelim. Ben Arch Linux kullanıyorum, bunun için
sudo pacman -S nemo komutu ile yükleyebiliyorum...
Son düzenleme: