kanguncesi

Uzman
Merhaba Sonoma kurulumu sonrası GTX1050 Ti için OCLP ile ayarladıktan sonra reboot ettiğimde Apple Logodan sonra görüntü kesiliyor siyah ekranda kalıyor.

Yapılan işlem Config NVRAM boot arg ye amfi_get_out_of_my_way = 0x1 agdpmod = vit9696 agdpmod = pikera ngfxcompat = 0x1 ngfxgl = 1 nvda_drv_vrl = 1 eklemesi yapıldı. OCLP ile yaklaşık 900 MB'lık bir dosya indirip gizlilikten yetki verildi secure disable seçili.

Nerede hata yapıyorum bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi acaba çok sevinirim :)
Hazır EFI ve Config ile deniyorum kendi bilgisayarıma özel yapmadım. Bir türlü çözemedim nasıl yapacağımı

Cihazım Dell Optiplex 9020 32 GB RAM - i7 4770 - GTX 1050 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
boot-args paylaşır mısın? SIP kapatmış mıydın?
Temiz kurulum yaptım şu an.
boot-args -v amfi_get_out_of_my_way=0x1 agdpmod=vit9696 ngfxcompat=0x1 ngfxgl=1 nvda_drv_vrl=1
csr-active-config 03080000 yaptım. OCLP sürüm 14.3. DisplayPort'tan görüntü veriyordum. Şu an HDMI ile deneyeceğim cevabınızı bekliyorum ona göre tekrar deneyeceğim. Hatalı işlemde siyah ekranda kalıyor Apple logodan sonra. Düzeltmek için temiz kurulum yapmam gerekiyor :(

• system integrity protection status : unknown ( custom configuration )
  • apple internal: disabled
  • kext signing: disabled
  • filesystem protection : disabled
  • debugging restriction : enabled
  • dtrace restriction: enabled
  • nvram protection : enabled
  • basesystem verification: enabled

Son düzenleyen: Moderatör:
SIP için: FF0F0000 dene. Ayrıca onu girince SIP kapanmıyor, görseldeki gibi bir girdi eklemen gerekiyor:
1716307991860.webp

Keza sistemi Recovery'de açıp Terminal'e:
% csrutil disable
% csrutil authenticated-root disable

Lütfen Bold yani kalın harf kullanımını da kullanmayı bırakalım.

SIP için: FF0F0000 dene. Ayrıca onu girince SIP kapanmıyor, görseldeki gibi bir girdi eklemen gerekiyor:
Eki Görüntüle 48832

Keza sistemi Recovery'de açıp Terminal'e:
% csrutil disable
% csrutil authenticated-root disable

Lütfen Bold yani kalın harf kullanımını da kullanmayı bırakalım.
Recovery den csrutil disable - reboot edip boot arg amfi=0x80 ngfxcompat=1 ngfxgl=1 nvda_drv_vrl=1 csr active 030A0000 olarak düzenleyip patchledim siyah ekranda kaldı yine