GTX 1050 Ti'dan RX 580 8 GB'a geçilir mi?

Arkadaşlar, sistemimde i5 7500 var işlemci olarak ve GTX 1050 Ti MSI Gaming X modeli 4 GB'lık. Lakin Yakuza veya PUBG oynamaya çalıştığım zaman 30 FPS'i zor almaya başladım (Yakuza'da DLSS falan açık, PUBG'de de ayarlar düşükte). Benim de bu olay canımı öyle böyle sıkmadı. Ekran kartımın kutusu ve kutusunun içerisindeki bütün aksesuarları tam bir şekilde ve ben ikinci el fiyatına baktığım zaman 3K diyorlar internette. Bu fiyata 500 eklesem kutulu ilk sahibinden RX 580 ilanı var. Sizce geçiş yapılır mı yoksa gereksiz mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

VRAM avantajın olur PUBG gibi optimizasyonu kötü oyunlarda avantaj kazanırsın VRAM artışından. Aralarında çok aman aman fark yok bana sorsan ben geçmezdim.

Arkadaşım 1050 Ti'den 590'a geçti, çok fazla sorun yaşadı. Driver problemleri, oyunlarda donma problemleri, atma problemleri. Bazı oyunlarda bile benim 1050 Ti daha iyi performans veriyordu ondan (ben de 1050 Ti kullanıyorum).

VRAM avantajın olur PUBG gibi optimizasyonu kötü oyunlarda avantaj kazanırsın VRAM artışından. Aralarında çok aman aman fark yok bana sorsan ben geçmezdim.
İki gün önce Yakuza oynarken hiçbir sıkıntı yoktu, bir anda ekranımda küçük küçük kareler gözüküp gitmeye başladı ama başka bir oyunda veya uygulamada yaşanmıyor ki. Oynadığım oyunları da PowerPoint sunumu gibi oynamaktan gözlerim ağrıdı. (Ekran çözünürlüğü de 1366x768, 1080p olmamasına rağmen gene yetmiyor maalesef.)

Arkadaşım 1050 Ti'den 590'a geçti, çok fazla sorun yaşadı. Driver problemleri, oyunlarda donma problemleri, atma problemleri. Bazı oyunlarda bile benim 1050 Ti daha iyi performans veriyordu ondan (ben de 1050 Ti kullanıyorum).
Herhangi bir OC atsam performansı arttırır mı yoksa işler sarpa mı sarar?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartınızda sorun olabilir küçük küçük kareler derken nasıldı? Örnek atabilir misiniz?

Tam olarak bütçen ne? Belki daha iyi bir ekran kartı önerebiliriz.

RX 580 dönemin iyisiydi. GTX 1660 veya Ti versiyonu daha iyi olabilir mi?

Bence ciddi fark eder. 1050 Ti RX 570'ten daha düşük performanstaydı. 580 zaten çok daha iyi olur. 1650 Super ayarında bir karttı, yanlış hatırlamıyorsam 580.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…