siento

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba, elimdeki i3 10100F işlemcinin CS, PUBG gibi oyunlarda verdiği FPS değerleri beni artık tatmin etmediği için işlemcimi yükseltmek istiyorum. Anakartım AMD soketi desteklemediği için mecburen Intel işlemcilere yönelmek zorundayım, GTX 1650 Super OC kartın yanına darboğaz yapmayacak ama en iyi performansı verecek hangi işlemciyi alabilirim? Monitörüm 180 Hz olduğu için CS ve PUBG gibi oyunlarda 180 FPS alabileceğim bir işlemci var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum.

Sistem:
  • Ekran Kartı: ASUS TUF GTX 1650 Super OC
  • Anakart: ASUS EX-H410M-V3
  • RAM: Corsair Vengeance 2x8 2666MHz
  • İşlemci: i3 10100F
  • Kasa: Rampage Reaction 600W 80+ Bronze

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, elimdeki i3 10100F işlemcinin CS, PUBG gibi oyunlarda verdiği FPS değerleri beni artık tatmin etmediği için işlemcimi yükseltmek istiyorum. Anakartım AMD soketi desteklemediği için mecburen Intel işlemcilere yönelmek zorundayım, GTX 1650 Super OC kartın yanına darboğaz yapmayacak ama en iyi performansı verecek hangi işlemciyi alabilirim? Monitörüm 180 Hz olduğu için CS ve PUBG gibi oyunlarda 180 FPS alabileceğim bir işlemci var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum.

Sistem:
Anakartın sadece 10. nesil işlemcileri destekliyor, 2. el bütçene uygun 10. nesil 10600KF tarzı işlemciler bakabilirsin. Veyahut da anakart değişimine gidip AMD işlemciler tercih edebilirsin, özellikle de rekabetçi oyunlarda AMD işlemciler daha önde.

Sistem:
ryzen 5 3600

Sormak istediğim bir soru var: işlemcim, ekran kartına kıyasla daha güçlü olursa darboğaz olur mu veya herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Ona göre biraz daha güçlü bir işlemci almayı düşünüyorum bana uzun süre yetecek bir işlemci.

Hayır o darboğaz olmuyor Sadece ekran kartının tam gücünü kullanabilmiş oluyorsun. Limiti belirleyen şey GPU oluyor yani.

Hayır o darboğaz olmuyor Sadece ekran kartının tam gücünü kullanabilmiş oluyorsun. Limiti belirleyen şey GPU oluyor yani.
Yani ben şimdi güçlü bir işlemci alırsam, CS ve PUBG gibi işlemci tabanlı oyunlarda yine işlemcimin tam performansını kullanabilirim bir sıkıntı olmaz dimi? Sadece ekran kartının tam gücünü kullanabilmiş oluyorsun derken neyden bahsettiniz hocam biraz açıklar mısınız?

Yani ben şimdi güçlü bir işlemci alırsam, CS ve PUBG gibi işlemci tabanlı oyunlarda yine işlemcimin tam performansını kullanabilirim bir sıkıntı olmaz değil mi? Sadece ekran kartının tam gücünü kullanabilmiş oluyorsun derken neden bahsettiniz hocam biraz açıklar mısınız?

İşlemci önemseyen oyunlar çoğunlukla GPU yormuyor. En azından CPU kadar yormuyor. Bahsettiğin durum korkulacak bir şey değil.