Alperen0

Uzman
Oyunlarda hızlıca çevirince görüntü bozuluyor. Tam olarak ne denir buna bilmiyorum ama renkler bozuluyor. Çok yavaş çevirirsem veya sabit durursam sıkıntı yok. Sadece oyunlarda da değil tarayıcıda dizi, video izlerken veya sayfada aşağı kaydırırken de aşırı fark edilmese de oluyor. Hatta YouTube'da video izlerken kaydırmayı bırakınca görüntü netleşiyor.

Şu an MSI MAG 244F monitör kullanıyorum. MPRT açınca sorun nerdeyse hissedilmeyecek seviyeye geliyor ama ortadan tamamen kalkmıyor. Ayrıca bundan önceki Samsung LC24RG50 monitörümde de son zamanlarda biraz fark etmeye başlamıştım ama bu kadar belirgin değildi dolayısıyla monitör kaynaklı olmadığını düşünüyorum.

1650 Super kullanırken böyle bir sorun var mıydı hatırlamıyorum ama varsa bile hiç fark etmemiştim. Dolayısıyla sizce ekran kartı kaynaklı olabilir mi? Şu an RX 7600 kullanıyorum driver sürümüm 26.1.1 en son sürüm.

Konu başlığını mod değiştirmiş, 1650 Super değil RX 7600 kullanıyorum, sorun yükseltme sonrası belirgin oldu.

Son düzenleme:
FreeSync/Anti-Lag/Boost ayarlarını kapatıp dene, monitörde Overdrive modunu değiştir, tarayıcıda donanım hızlandırmayı kapat.
Tarayıcıdan donanım hızlandırmayı kapatınca düzeldi ama bu seferde tarayıcı kasıyormuş gibi hissettiriyor.
FreeSync nin bir etkisi olmadı diğer ikisini akşam deneyeceğim.