Zeitnot

Yetkin
Yer
Malta
Artık bu NVIDIA'nın saçmalığından bıktım, eskiden hiç sorun yaşamazdım ancak son sürücülerde gerek kitlenmeler, siyah ekranlar vb. şeylerden bıktırdı.

Dün Valorant'ta sürücü çöktüğü için sürücüyü güncelledim, ancak bu sefer bariz şekilde ekranımın renkleri değişti. Özellikle kontrast oranı uçmuş seviyede. Renkler iyi hoş ancak Alt+Tab attığımda oluyor, sonrasında daha soluk olmaya başlıyor ve bu geçişte 1-2 kere ekran saniyelik kararıp geri geliyor.

Hangi sürücüyü indirsem kurtulurum bu sorunlardan?

Sadece Valorant oynuyorsan ve oyun hata vermezse 537.58 sürücüsünü yüklemenizi öneririm. DDU ile sürücüyü kaldırıp yüklemeyi unutmayın.

Eğer hata verirse 566.36 yükleyip kullanabilirsiniz. Yeni ekran kartları odaklı çıkan sürücüler 566.36 sonra çıkanlar. Büyük ihtimalle 5050 de çıkacaktı galiba, ona da sürücü çıktıktan sonra genel hataları düzelten 1-2 sürücü sonra düzgün akışına girer.

Bu arada hatadan kastım bu sürücüden eski olduğu için oyun açılmıyor gibi bir şey. Genelde çok oyunculu oyunlar veya güncel teknoloji kullanan oyunlar bu hataları verebiliyor. Ama çok nadir yaşanıyor.

Sadece Valorant oynuyorsan ve oyun hata vermezse 537.58 sürücüsünü yüklemenizi öneririm. DDU ile sürücüyü kaldırıp yüklemeyi unutmayın.

Eğer hata verirse 566.36 yükleyip kullanabilirsiniz. Yeni ekran kartları odaklı çıkan sürücüler 566.36 sonra çıkanlar. Büyük ihtimalle 5050 de çıkacaktı galiba, ona da sürücü çıktıktan sonra genel hataları düzelten 1-2 sürücü sonra düzgün akışına girer.

Bu arada hatadan kastım bu sürücüden eski olduğu için oyun açılmıyor gibi bir şey. Genelde çok oyunculu oyunlar veya güncel teknoloji kullanan oyunlar bu hataları verebiliyor. Ama çok nadir yaşanıyor.

Hayır sadece 1-2 sürücü öncesiydi, oyun açılıp hata veriyordu, Windows ikonuna basınca kitleniyordu.

Ben yükledikten sonra yaşanan siyah ekran hariç güncel sürücülerde çok sorun yaşamadım. Ara sıra Nvidia forumundaki sürücü yanıtlarını okurum. Windows 10 kaynaklı da daha çok sorun yaşayanlar olduğunu gördüm. Desteği de kesilmeye yaklaşmışken bence Windows 11 geçmenizde de fayda var.

Güncel olsun diyorsanız DDU ile kaldırıp da son sürücüyü yüklemeyi deneyebilirsiniz. Windows 10 kalacaksanız en istikrarlısı 537.58 sürücüsü, %1 FPS çok daha istikrarlı ve DPC gecikmesi denen şey en düşük seviyede olması lazım. Gerçi bunu çözmüşlerdi galiba o dönem takip etmedim.