Subzero

Uzman
Elimde i5-9400F işlemci ve GTX 1660 Super ekran kartına sahip bir sistem var. 2K (1440p) monitör almayı düşünüyorum ama şu anki ekran kartım yeterli olur mu diye kararsızım. Amacım şu: ileride sistem yükseltmeyi planlıyorum ama şimdiden 2K monitör almak istiyorum.

Günlük kullanım (film, YouTube, ofis işleri) için sıkıntı yaşar mıyım? Oyunlarda performans ne kadar düşer?
Monitörü genelde video izleme video düzenleme gibi işlerde kullanacağım. Oyun da nadiren oynayacağım ve oynayacağım oyunlarda çok da yüksek grafikli AAA oyunlar değil. Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bahsettiğin işler için, 2K güzel bir tercih, timeline geniş geniş çalışmak video işlerinde, sorun yaratmayacaktır, oyunlar içinse 2K olarak performans fark edecektir, görüntü işlemeyi düşürüp 2K olarak oynamaya devam edebilirsin, sonrasında yükselteceğini de söylüyorsun.

1070 Ti ile şu an dediğin gibi kullanıyorum, oynamakda sorun yaşadığım ya da günlük işlerimde problem çıkaran bir durum yok.

1660 Ti kullanıcısı olarak söylüyorum, evet. Kullanırsın. Ama üstteki mesaj doğru:

1660 Super, 2K çözünürlükte (2560x1440) oyunlarda görüntü ölçekleme/işleme düşürmeyle oynatabilir.

GTX 1660 Super 1080p için daha uygun.

Yanlış. Ofis gibi gündelik işlerde GT 730 bile 2K çözünürlükte çalışır.

Günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamazsın. Uzun vade için 1440p çözünürlük yeterli olacaktır. GTX 1660 Super 6GB a 192bit diye hatırlıyorum hatam varsa düzeltin. Ben GTX 1080 de 1080p oyunlarda 6GB üstü VRAM kullanımı alıyorum. Siz 1440p oyunlarda ayarları biraz düşürerek yada FSR kullanarak idare edebilirsiniz. Yeni bir sisteme geçtiğiniz zaman da monitörünüz sorun yaratmaz.

1660 Ti kullanıcısı olarak söylüyorum, evet. Kullanırsın. Ama üstteki mesaj doğru:

1660 Super, 2K çözünürlükte (2560x1440) oyunlarda görüntü ölçekleme/işleme düşürmeyle oynatabilir.

Yanlış. Ofis gibi gündelik işlerde GT 730 bile 2K çözünürlükte çalışır.

Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkürler. Ama eski bir karta 2K monitör gereksiz geldi bana

Gereksiz gelmesi doğal, 1660 Super çıktığında çoğu kart 1080p odaklıydı.
1060 6GB 2k kartı olarak çıkmadı mı? Ben hep öyle biliyorum 50 serisi 1080p için 60 serisi 1440p içindir diye. Tabi NVidia bu algıyı bozdu artık 60 serisi 1080p de ölüyor.

Günlük işlerde sorun yaşamazsın. Aynısını 1050 2 GB ile yaptım. Oyunlarda da gerektiğinde çözünürlük düşürerek ya da low ayarlarda oynayarak halledebilirsin.