8242

Uzman
Ekran kartı alacağım ve bu kartlar arasında kaldım ve kafamda bir-iki soru var:

1) RX 5600 XT'de yazılımsal veya fiziksel bir sıkıntı var mı? (Kullanıcı yorumlarına baktığımda çoğu sıkıntılı diyor kart hakkında.)

2) ikisi arasında açık ara bir performans farkı var mı?

Ekran kartı alacağım ve bu kartlar arasında kaldım. Ve kafamda bir-iki soru var:

1) RX 5600XT'de yazılımsal veya fiziksel bir sıkıntı var mı? (Kullanıcı yorumlarına baktığımda çoğu sıkıntılı diyor kart hakkında.)

2) ikisi arasında açık ara bir performans farkı var mı?

Evet çok ciddi bir şekilde 5600 XT önde. Driver problemi olarak 5500 XT kullanıyordum 2 yıldır WattMan hatası almıyorum. Kartın üretimine göre değişebilir.

Evet çok ciddi bir şekilde 5600XT önde. Driver problemi olarak 5500XT kullanıyordum 2 yıldır WattMan hatası almıyorum kartın üretimine göre değişebilir.

Benim de kafamı o karıştırdı performans testine baktığımda neredeyse çoğu yerde 5600XT çok daha iyi fakat kimisi kartı öve öve bitiremezken kimisi de yerden yere vuruyor açıkçası kafam karıştı fiyatları da 2. elde birbirine çok yakın bir türlü karar veremedim.

Benim de kafamı o karıştırdı performans testine baktığımda neredeyse çoğu yerde 5600XT çok daha iyi fakat kimisi kartı öve öve bitiremezken kimisi de yerden yere vuruyor açıkçası kafam karıştı fiyatları da 2. elde birbirine çok yakın bir türlü karar veremedim.

5600XT alırdım çünkü gerçekten ciddi bir fark mevcut. AMD düşük bütçede iyi işler çıkarırken driver konusunda evet sıkıntılı olabiliyor. Dediğim gibi 2 yıldır 5000 serisi ile WattMan hatası almıyorum kartı alıp test edin ağır işlerde vesaire hata almazsanız güvenle kullanabilirsiniz fakat eski kartlar 7000 serisine geçmeye çalışın 5600XT veya 1660 Super gibi kartlar artık ömrünü bitirmeye başladı.

Sahibinden üzerinden 2. el alacağım Param Güvende ile alırsam ve aldığım zaman sıkıntılı olup olmadığını nasıl test ederim iade hakkım dolmadan?
5600XT alırdım çünkü gerçekten ciddi bir fark mevcut. AMD düşük bütçede iyi işler çıkarırken driver konusunda evet sıkıntılı olabiliyor. Dediğim gibi 2 yıldır 5000 serisi ile WattMan hatası almıyorum kartı alıp test edin ağır işlerde vesaire hata almazsanız güvenle kullanabilirsiniz fakat eski kartlar 7000 serisine geçmeye çalışın 5600XT veya 1660 Super gibi kartlar artık ömrünü bitirmeye başladı.

Şu anki driverlar da öncekinden de çok sorun yaşanıyor, tavsiyem bütçeyi azıcık arttırıp 2060 almanız olacak.
Bütçenizi bilmiyorum ve yaşadığınız il hakkında bilgim yok eğer bu bilgileri de verirseniz daha uygun 2060 veya az bir farkla RX 6600 önerebilirim.

Param Güvende ile aldığın ekran kartını 1 gün içinde deneme şansın bulunuyor ancak kart geldiği zaman hemen onaylama, onayladığın zaman paran satıcıya gider ve iade yapamazsın, önce kartı FurMark ve OCCT de dene sonra 1-2 saat boyunca ekran kartını yoracak bir oyun oyna eğer hala memnunsan kartı aldığına dair onaylayabilirsin, eğer kart tatmin etmediyse reddet ve iade işlemine başla ancak buradan sonraki işlemleri pek bilmiyorum daha önce iade ettiğim bir şey olmadı, varsayıyorum iade edeceğin zaman kargo numarası verilecek ve satıcıya geri dönecektir bu da satıcıya bildirilecektir.

Son düzenleme: