furkan184

Uzman
İyi günler. Elimde sadece GTX 1660 Ti ekran kartı var. Bu kartı takabileceğim bir sistem arıyorum. İleriye dönük yükseltmeler yapılacak bir sistem istemiyorum. Sadece GTX 1660 Ti'a uygun olsun yeterli. Önereceğiniz en uygun fiyatlı hazır kasa veya toplama sistem önerisi var mıdır acaba? Değer mi eldeki bu ekran kartına ucuz yollu bir kasa ayarlamaya?

İkinci el ekran kartsız R5 5600 veya İ5 12400F'li sistemler ₺10.000 civarına bulunabilir. Gayet iş görürler. Biraz üstüne koyup ekran kartsız R5 7500F'li sistemlerde bulunabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler. Elimde sadece GTX 1660 Ti ekran kartı var. Bu kartı takabileceğim bir sistem arıyorum. İleriye dönük yükseltmeler yapılacak bir sistem istemiyorum. Sadece GTX 1660 Ti'a uygun olsun yeterli. Önereceğiniz en uygun fiyatlı hazır kasa veya toplama sistem önerisi var mıdır acaba? Değer mi eldeki bu ekran kartına ucuz yollu bir kasa ayarlamaya?

Bir tane APU alıp ona takıp geçin diyeceğim ama düzgün APU da yok. Bütçe ne kadar?

Yani bütçe olabilecek en düşük neyse o diyebilirim çünkü ekran kartı belli sonuçta upgrade falan da düşünmüyorum. 1 TB SSD ve 16 GB RAM olsa yeter.

O zaman ikinci el kısmına biraz girmeniz lazım. İkinci el 3600 veya 5600 çözün. 5600 daha ileriye dönük olur.

Alabileceğin en ucuz AM4 anakart.

Alabileceğin en F/P PSU.

CL16 olsa daha iyi olurdu ama frekanstan dolayı bunu seçtim.

Alabileceğin en mantıklı M.2 SSD. Depolamayı kısarak fiyatı biraz daha indirebilirsin.

Eğer olurda işlemci fiyatı sıfırı ile neredeyse aynı ise çak bir tane sıfır işlemci gitsin.

İşlemci hariç 6900 küsur yapıyor burası.

İşlemci fan olmadan dahil olursa 10500 yapıyor. 1.5K kule tipine verilebilir. Kasayı maalesef iyi bişey öneremeyebilirim. Kasalardan pek iyi anlamıyorum.

O zaman ikinci el kısmına biraz girmeniz lazım. İkinci el 3600 veya 5600 çözün. 5600 daha ileriye dönük olur.

Alabileceğin en ucuz AM4 anakart.

Alabileceğin en F/P PSU.

CL16 olsa daha iyi olurdu ama frekanstan dolayı bunu seçtim.

Alabileceğin en mantıklı M.2 SSD. Depolamayı kısarak fiyatı biraz daha indirebilirsin.

Eğer olurda işlemci fiyatı sıfırı ile neredeyse aynı ise çak bir tane sıfır işlemci gitsin.

İşlemci hariç 6900 küsur yapıyor burası.

İşlemci fan olmadan dahil olursa 10500 yapıyor. 1.5k kule tipine verilebilir. Kasayı maalesef iyi bir şey öneremeyebilirim. Kasalardan pek iyi anlamıyorum.

Çok teşekkürler yardımınız için mantıklı geliyor bu şekilde toplama almak ama benim becerebileceğim bir şey değil maalesef. Şöyle hazır bir sistem olsa ofis tipi içine takıp geçsem ekran kartını süper olurdu.