28445

Çalışkan
Selamlar arkadaşlar,
Bir süredir Minecraft intro template üzerinde denemeler yapıyorum ama Octane Render’da GPU’yu aktif şekilde kullanamıyorum.

Sistemim:
  • Ekran Kartı: GTX 1660 Ti
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • RAM: 16 GB
  • Sürücü: En güncel NVIDIA Game Ready (Ekim 2025 itibariyle güncel)
  • Cinema 4D: R19
  • Octane Render: 3.07
Sorunum şu:
Octane render ayarlarında GPU’yu seçmeme rağmen render CPU üzerinden gidiyor.
CUDA Toolkit kurulu değil, sanırım sorun bundan kaynaklı olabilir.
Biraz araştırdım, ama kullandığım Octane sürümünün (3.07) çok eski olduğu ve Turing GPU’ları (1660 Ti gibi) tam desteklemediği söyleniyor.

Sormak istediğim:

Bu sorun gerçekten CUDA Toolkit eksikliğinden mi kaynaklanıyor, yoksa Octane 3.07 sürümü 1660 Ti’yi desteklemiyor mu?

Daha yeni bir Octane sürümü kurmam gerekir mi (örneğin 4.0 veya 2020 sürümü gibi)?

Eğer CUDA Toolkit yükleyeceksem hangi versiyonu önerirsiniz?

Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa şimdiden çok teşekkür ederim 🙏

Selamlar arkadaşlar,
Bir süredir Minecraft intro template üzerinde denemeler yapıyorum ama Octane Render’da GPU’yu aktif şekilde kullanamıyorum.

Sistemim:
  • Ekran Kartı: GTX 1660 Ti
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • RAM: 16 GB
  • Sürücü: En güncel NVIDIA Game Ready (Ekim 2025 itibariyle güncel)
  • Cinema 4D: R19
  • Octane Render: 3.07
Sorunum şu:
Octane render ayarlarında GPU’yu seçmeme rağmen render CPU üzerinden gidiyor.
CUDA Toolkit kurulu değil, sanırım sorun bundan kaynaklı olabilir.
Biraz araştırdım, ama kullandığım Octane sürümünün (3.07) çok eski olduğu ve Turing GPU’ları (1660 Ti gibi) tam desteklemediği söyleniyor.

Sormak istediğim:

Bu sorun gerçekten CUDA Toolkit eksikliğinden mi kaynaklanıyor, yoksa Octane 3.07 sürümü 1660 Ti’yi desteklemiyor mu?

Daha yeni bir Octane sürümü kurmam gerekir mi (örneğin 4.0 veya 2020 sürümü gibi)?

Eğer CUDA Toolkit yükleyeceksem hangi versiyonu önerirsiniz?

Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Octane Render Sürümünü Güncelleyin:
- Evet, Octane Render 3.07 sürümü, GTX 1660 Ti gibi yeni Turing mimarisine sahip GPU'ları tam olarak desteklemiyor. En azından Octane Render 4.0 veya daha yeni bir sürüm kullanmalısınız.

2. CUDA Toolkit Kurulumu:
- CUDA Toolkit gerçekten de önemlidir. Önerilen versiyon: NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son stabil versiyonu indirin. GTX 1660 Ti ile uyumlu bir CUDA versiyonu yüklemelisiniz. Genellikle 10.x veya 11.x serisi uyumlu olacaktır.
- İndirdikten sonra, kurulumu yapın ve sisteminizi yeniden başlatın.

3. NVIDIA Denetim Masası Ayarları:
- NVIDIA Denetim Masası'na gidin ve geçerli grafik kartınızı seçin.
- Ayarlar altında "3D Yönetimi" sekmesine gidin ve tercih edilen grafik işlemcisi olarak "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" seçeneğini seçin.

4. Octane Render Ayarları:
- Octane Render ayarların içine gidin ve GPU seçeneğini kontrol edin. GTX 1660 Ti seçildiğinden emin olun.
- "Render Settings" altında, "Device" kısmında GPU'nuzu aktif hale getirin.

5. GPU Driver Güncellemeleri:
- NVIDIA driver’ınız güncel olabilir, ancak yeni sürümler varsa güncellemeyi düşünün. Gerekirse temiz bir kurulum yaparak sürücüyü yeniden yükleyin.

6. Sistemi Yeniden Başlatın:
- Tüm bu ayarları ve kurulumları yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ardından Octane Render'da yeniden deneyin.

Bu adımlar sonrasında sorununuz çözülmelidir. Eğer hala sorun devam ediyorsa, kullandığınız donanım ve yazılım ayarlarını gözden geçirmek veya ek destek almak için daha fazla detaya ihtiyaç duyulabilir.