Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
16
Yer
LTAF
Hocalarım merhaba, OCLP yapacağım 750 Ti için, deneyeceğim daha doğrusu. Big Sur kurabildim fakat OCLP ekranında şöyle bir görüntüyle karşılaşıyorum.

SIP vs. kapatacağım o uyarılar kaybolacak fakat diğerleri için ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.

1705230455752.webp

Var mı hocam bilginiz hiç? @Yuki @tarko

Çözüm
AMFI, OpenGL, compat ve nvda_drv kısımları config üzerinden yapılıyor.
amfi_get_out_of_my_way=1
force-compat
disable-metal
nvda_drv_vrl=1
Bunları boot-args'a ekleyip yeniden başlat ve sonucu belirt.
Sadece 75Hz ekran, onu görmüyor.

Dönüştürücü kullaniyorsan bundan kaynakli olabilir, bende HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyorum ayni sekil 75 Hz secenegi yok, harici programlarla denedigimde ise goruntu alamamistim.

Şöyle görünüyor, bu arada daha hızlandı tabii ki ama yine de takılmalar çok, saydamlığı kapattım ayarlardan ama değişen bir şey yok yine aynı.
Bu suruculer beta bile sayilmaz normal ama en azindan Big Sur'da "Hareketi Azalt" ayarini kapatinca gayet akici olmustu GTX 1060 ile kullanirken. Daha ust bir surumdeysen diyebilecegim pek bir sey yok.

Son düzenleme:
Dönüştürücü kullaniyorsan bundan kaynakli olabilir, bende HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyorum ayni sekil 75 Hz secenegi yok, harici programlarla denedigimde ise goruntu alamamistim.

Bu suruculer beta bile sayilmaz normal ama en azindan Big Sur'da "Hareketi Azalt" ayarini kapatinca gayet akici olmustu GTX 1060 ile kullanirken. Daha ust bir surumdeysen diyebilecegim pek bir sey yok.
Yeniden başlatınca yine siyah ekrana düştü sistem, ne yaşıyor anlamıyorum ama.

Çalıştığında da HDMI kablosundan siyah ekran vermişti yine, sonra DVI'ı takınca ikisi aynı anda takılıyken görüntü gelmişti bir anda. Şimdi aynı yöntemi deniyorum yine yok.

Olmadı ne denesem de, çok yoruldum. Dün gece 3'e kadar uğraşmıştım kurmak için. Biraz ara vereceğim bu işe ve sıkıcı Windows'tan devam edeceğim. Benim sistem zaten sorunlu biraz, bir gün geri dönmek istersem diye arada hevesim tutuyor, ondan EFI'yi sakladım.

1705247755420.webp

Son düzenleme: