Çözüldü Güç ayarı "Dengeli"ye alınmasına rağmen işlemci hızı düşmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rooster
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 177
  • Etiketler Etiketler
    hızı
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rooster

Becerikli
Merhaba dostlar,

"Yüksek performans"tan "Dengeli"ye almama rağmen işlemci yüksek hızda çalışmaya devam ediyor, nasıl bunu düzeltebiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar,

"Yüksek performans"tan "dengeli"ye almama rağmen işlemci yüksek hızda çalışmaya devam ediyor, nasıl bunu düzeltebiliriz?

Eki Görüntüle 133763

Zaten temel frekans 4.7GHz olarak gözüküyor. Kullanıdığım işlemcilere göre konuşacak olursam temel frekansın çok çok altına düştüğünü sadece 3. parti programlarda her çekirdeği tek tek kontrol ettiğimde görüyorum. Tahminimce görev yöneticisinde 6 çekirdeğin arasından o an en yüksek frekansda çalışan çekirdeği gösteriyor.
Edit: Yani işlemci tek çekirdek(miş) gibi çalışıyor. Ve siz görev yöneticisinde o çekirdeği görüyorsunuz.

Anlıdım. Teşekkür ederim.

BIOS'ta "Core Performance Boost" ayarı açık olabilir.

Bakayım o zaman ona. Şimdi aklıma geldi direk Windows 11 mi geçsem 7 ay sonra mecbur geçeceğiz şimdiden alışsak mı diye düşünüyorum.

BIOS'ta "Core Performance Boost" ayarı açık olabilir.

Otomatik şu an devre dışı yaptım.

Son düzenleme:
Ya da bu uygulamadan profil atayıp istediğin zaman sağ altta kısayol menüsünden anında geçiş yapabilirsin profiller arasından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…