Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?angarya_messi
Yetkin
Merhaba dostlar,
"Yüksek performans"tan "dengeli"ye almama rağmen işlemci yüksek hızda çalışmaya devam ediyor, nasıl bunu düzeltebiliriz?
Eki Görüntüle 133763
Zaten temel frekans 4.7GHz olarak gözüküyor. Kullanıdığım işlemcilere göre konuşacak olursam temel frekansın çok çok altına düştüğünü sadece 3. parti programlarda her çekirdeği tek tek kontrol ettiğimde görüyorum. Tahminimce görev yöneticisinde 6 çekirdeğin arasından o an en yüksek frekansda çalışan çekirdeği gösteriyor.
Edit: Yani işlemci tek çekirdek(miş) gibi çalışıyor. Ve siz görev yöneticisinde o çekirdeği görüyorsunuz.
Rooster
Becerikli
Zaten temel frekans 4.7GHz olarak gözüküyor. Kullanıdığım işlemcilere göre konuşacak olursam temel frekansın çok çok altına düştüğünü sadece 3. parti programlarda her çekirdeği tek tek kontrol ettiğimde görüyorum. Tahminimce görev yöneticisinde 6 çekirdeğin arasından o an en yüksek frekansda çalışan çekirdeği gösteriyor.
Edit: Yani işlemci tek çekirdek(miş) gibi çalışıyor. Ve siz görev yöneticisinde o çekirdeği görüyorsunuz.
Anlıdım. Teşekkür ederim.
BIOS'ta "Core Performance Boost" ayarı açık olabilir.
Bakayım o zaman ona. Şimdi aklıma geldi direk Windows 11 mi geçsem 7 ay sonra mecbur geçeceğiz şimdiden alışsak mı diye düşünüyorum.
BIOS'ta "Core Performance Boost" ayarı açık olabilir.
Otomatik şu an devre dışı yaptım.
Son düzenleme:
Ya da bu uygulamadan profil atayıp istediğin zaman sağ altta kısayol menüsünden anında geçiş yapabilirsin profiller arasından.
Herkese selamlar. Tekrardan ben geldim. Size daha önce Turbo Mod'un nasıl kapatılacağını anlatmıştım. (Bkz.: Rehber: İşlemci Turbo'su nasıl kapatılır?) Bu bizi işlemcimizin temel hızına sabitliyordu. Yani istediğimiz değerleri veremiyorduk. Şimdi kullanacağımız uygulamada ise istediğimiz aralıkta ayarlayıp sadece bu aralıkta çalışmasını sağlayabiliyoruz.
NOT:
Uygulamanın ayarları bilgisayarı yeniden başlatınca gidiyor sanırım. Bu ayarı daha bulamadım. Bilen var ise rehberin altına ekleyebilir.
GİRİŞ
ARAYÜZÜ NASIL?
Öncelikle uygulamayı şu linkten...
NOT:
Uygulamanın ayarları bilgisayarı yeniden başlatınca gidiyor sanırım. Bu ayarı daha bulamadım. Bilen var ise rehberin altına ekleyebilir.
GİRİŞ
ARAYÜZÜ NASIL?
Öncelikle uygulamayı şu linkten...
- Kedicik
- arayüz cpu frekans frekans ayarlama nasıl kullanılır quick cpu
- Forum: Diğer Yazılımlar