matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Iyi akşamlar arkadaşlar,
Güc kablosundan hafif bir cızırtı sesi geliyor. Kulağımı dayadığımda net bir şekilde anlaşılıyor. Ve yük altında duyuyorum bu hafif cızırtı sesini. Sıkıca ittim, temassızlık vs durumu bulunmuyor. Yeni bir kablo ile denemek istiyorum ama her kablo uyar mı? Aydınlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 17570964664323675991780572772336.webp
    17570964664323675991780572772336.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 68
Iyi akşamlar arkadaşlar,
Güc kablosundan hafif bir cızırtı sesi geliyor. Kulağımı dayadığımda net bir şekilde anlaşılıyor. Ve yük altında duyuyorum bu hafif cızırtı sesini. Sıkıca ittim, temassızlık vs durumu bulunmuyor. Yeni bir kablo ile denemek istiyorum ama her kablo uyar mı? Aydınlatırsanız sevinirim.
Cızırtı sesinin kablodan geldiğine emin misiniz? PSU'nun içinden geliyor olmasın? PSU modeli nedir? Kablo PSU'nun orijinal kablosu mu?

Cızırtı sesinin kablodan geldiğine emin misiniz? PSU'nun içinden geliyor olmasın? PSU modeli nedir? Kablo PSU'nun orijinal kablosu mu?
Kablo orjinal hocam. Msi mag a120 b65 kasa 650 w. Psu girişinden mi yoksa kablonun tam takılı olduğu yerden mi geliyor emin değilim... o yüzden şuanda bilgisayarcıdan kablo almaya gidiyorum hocam.

Kablo orijinal hocam. MSI MAG A120 B65 kasa 650W. PSU girişinden mi yoksa kablonun tam takılı olduğu yerden mi geliyor emin değilim... O yüzden şu anda bilgisayarcıdan kablo almaya gidiyorum hocam.

Yüksek ihtimalle dediğiniz ses coil whine. Yüke girince artıyor değil mi? O kasanın içinde MSI MAG A650BNL modeli var. Kötü bir model değil.

Yüksek ihtimalle dediğiniz ses coil whine. Yüke girince artıyor değil mi? O kasanın içinde MSI MAG A650BNL modeli var. Kötü bir model değil.
Evet hocam oyunda, testlerde, Adobe programlarında vs. artıyor. Boştayken duyamadım. Zararlı mı bu? Yine de bir kablo değiştirmeli miyim?

Evet hocam oyunda, testlerde, Adobe programlarında vs. artıyor. Boştayken duyamadım. Zararlı mı bu? Yine de bir kablo değiştirmeli miyim?
Kablodan olacağını sanmıyorum. Muhtemelen coil whine. PSU'nun içindeki bobinlerin yüksek frekansta titreşmesinden dolayı oluyor. Sisteme veya performansa herhangi bir zararı yok. Sadece ses çıkartır.

1757097513649.webp

Ana sorumlular bunlar.

Kablodan olacağını sanmıyorum. Muhtemelen coil whine. PSU'nun içindeki bobinlerin yüksek frekansta titreşmesinden dolayı oluyor. Sisteme veya performansa herhangi bir zararı yok. Sadece ses çıkartır.
Hocam peki bu ses elektriksel bir ses gibi mi oluyor? Çünkü elektrik cızırtısı gibi bir ses

Hocam bende bu kadar yüksek değil ama rahatsız ediyor kesinlikle. Bir kablo aldım, deneyecegim. Değişen bir şey olacağını pek zannetmiyorum ama.
Coil whine gidici bir şey değil hocam. Varsa yapacak bir şey yok. Sadece azaltmak için ekran kartına UV yapabilirsiniz. Kabloyu değiştirince düzeleceğini sanmıyorum, fakat isterseniz deneyin. Belki düzelir, kim bilir :D