Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Paramı bir miktar biriktirdim ekran kartı değiştireceğim. RX 550'den RX 580'e geçeceğim. Bunun için güç kaynağı değiştirmem gerekiyor. Alırken nelere dikkat etmeliyim? 0 mı almalıyım 2.el mi? Vb. detaylar hakkında bilgiye ihtiyacım var. Sistemime göre direk öneride yapabilirsiniz. PSU hesaplama sitesine göre TDP 336W asgari 425W önerilen 500W mış ne yapmam lazım.

Paramı bir miktar biriktirdim ekran kartı değiştireceğim. RX 550'den RX 580'e geçeceğim. Bunun için güç kaynağı değiştirmem gerekiyor. Alırken nelere dikkat etmeliyim? 0 mı almalıyım 2.el mi? Vb. detaylar hakkında bilgiye ihtiyacım var. Sistemime göre direk öneride yapabilirsiniz. PSU hesaplama sitesine göre TDP 336W asgari 425W önerilen 500W mış ne yapmam lazım.

650W önerimdir. Sıfır olması daha iyidir. Güç kaynağında çok fazla dikkat edilecek şey vardır. Modele bakılarak karar verilebilir. Bütçe nedir?

Başlığı görünce aklıma direkt bu video geldi.

2025-04-12_19-49.webp

Notları da oku kısmına tıklayarak bakabilirsin. Ama önce videoyu izlemeni öneririm.

2025-04-12_19-51.webp

Yok ben uğraşamam diyorsan marka olarak Corsair bu konuda iyidir. Fiyat olarak da büyük ihtimalle senin bütçeni aşacaktır. Ama tabii almadan önce foruma konu açıp sorun. Sorunlu bir modeli varsa belirtirler.

Evet arkadaşlar an itibarıyla 150W TDP'li RX 570'i uygun fiyata bulduğum için aldım.

Arkadaşlar sizce bu PSU alınır mı?

Yani şöyle bir sorun var "Güç kaynağı alt bölgede olan kasaları destekler" yazmışlar.

Son düzenleyen: Moderatör: